Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών - ICPS
(+30) 210 64 56 565

Testomonials Triple Certificate in Coaching

Κατερίνα Φλάκα, Επικεφαλής του Συντονιστικού Γραφείου EURES Ελλάδος
Το πρόγραμμα ήταν για μένα απλά συγκλονιστικό! Πρωτοπόρο, ολοκληρωμένο, υψηλού επιπέδου και καλύπτει όλο το φάσμα για να νιώθεις ότι γνωρίζεις το αντικείμενο ώστε να ασκήσεις το επάγγελμα. Χάρη στις νέες τεχνικές που έμαθα, μπορώ, ως υπεύθυνη διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού, να οργανώνω τη σκέψη και τις μεθόδους μου για το καλύτερο αποτέλεσμα. Με βοήθησε ν’ ανακαλύψω νέες δεξιότητες στον εαυτό μου και να λύνω προβλήματα στην ομάδα μου άμεσα και αποτελεσματικά, όπως και να δημιουργώ ένα καλύτερο και ουσιαστικά πιο παραγωγικό εργασιακό περιβάλλον στην ομάδα μου, ανοίγοντας έτσι νέους ορίζοντες στην επαγγελματική μου εξέλιξη. Το ακαδημαϊκό προσωπικό, άρτια εκπαιδευμένο και υψηλών ικανοτήτων, ήταν ενισχυτικό και υποστηρικτικό και με ιδιαίτερη ενσυναίσθηση διαμόρφωσε ένα πολύ καλό κλίμα εκπαίδευσης στην ομάδα. Θετικά σημεία: αφενός το πυκνό, ουσιαστικό και πλήρες περιεχόμενό του και φυσικά το υψηλό επίπεδο των εισηγητών που ήδη ανέφερα, αφετέρου το πολύ υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών από το ίδιο το Κολλέγιο! Έχει πολύ καλές εγκαταστάσεις, υπήρχε άμεση ανταπόκριση στις απαιτήσεις μας και ακολουθεί τις τελευταίες τάσεις στη σύγχρονη εκπαίδευση. Όποιος το θέλει πραγματικά, να το κάνει οπωσδήποτε!
 

 
                                    
Ξένια Κούρτογλου, Focus Bari, Founder & Managing Partner
Το πρόγραμμα Triple Certificate in Coaching στο ICPS ήταν για μένα μια εξαιρετική εμπειρία, μου έδωσε καινούργιες γνώσεις και τεχνικές, και είχα την ευκαιρία να γνωριστώ με εξαιρετικούς συναδέλφους και εισηγητές.  Θεωρώ ότι τα δυνατά σημεία είναι:
- Η γνώση και εμπειρία όλων των εισηγητών
- Η θεματολογία, που αγγίζει όχι μόνο την γενική φιλοσοφία του coaching, αλλά και επιμέρους πτυχές που αφορούν άμεσα την σύγχρονη εποχή στον χώρο των επιχειρήσεων (πχ. μεγάλες αλλαγές στην τεχνολογία, οικονομική κρίση, κοινωνικά ζητούμενα που οδηγούν σε ανάγκη των οργανισμών για νέες στρατηγικές, δομές και τρόπο λειτουργίας.  Σε τόσο μεγάλες μεταβολές, είναι απαραίτητη η ικανότητα των ανθρώπων να ενδυναμωθούν και να προχωρούν δραστικά και με τόλμη σε λύσεις, και αυτό είναι κάτι που το συγκεκριμένο πρόγραμμα αντιμετωπίζει και ενισχύει εξαιρετικά) 
- Παραδείγματα, cases και βιωματικές ασκήσεις που μας βοήθησαν να κατανοήσουμε περισσότερο την ύλη που διδαχθήκαμε
- Αρμονικός συνδυασμός τεχνοκρατικής και συναισθηματικής προσέγγισης στο χτίσιμο των skills μας ως coaches
- Υλικό:  ασκήσεις/τεστ, άρθρα, θεωρία μοντέλων coaching από τις διεθνώς καλύτερες σχολές
Μετά την φοίτησή μου, προτείνω ανεπιφύλακτα το συγκεκριμένο πρόγραμμα και σε άλλους συναδέλφους, καθώς πιστεύω ότι βοηθά τόσο εκείνους, όσο και τους συνεργάτες και τον οργανισμό τους.

Βαλέρια Τσάμη
Εξαρχής το κίνητρό μου για να παρακολουθήσω το πρόγραμμα ήταν διττό, αφορούσε και λόγους δουλειάς αλλά και προσωπικούς λόγους. Ένιωσα πως με κάλυψε και στα δύο ανοίγοντάς μου ένα παράθυρο, τόσο προς τον έξω κόσμο όσο και προς τον εαυτό μου!
 
 
 
 
 
 

 
Γαλήνη Ηλιοπούλου 
Ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα, αισθάνομαι ότι έχω βελτιωθεί τόσο ως επαγγελματίας, όσο και ως άτομο, καθώς πέραν των τεχνικών γνώσεων, δόθηκε έμφαση και στην προσωπική ανάπτυξη των συμμετεχόντων...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Κυριάκος Μαρουλάκος, Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος
 
Το πρόγραμμα σπουδών, παίρνοντας υπόψη το μεγάλο εύρος του θέματος coaching, κατά την άποψή μου κάλυψε όλες τις βασικές πλευρές του θέματος (τεχνικές - πρακτική εφαρμογή τεχνικών -  προσωπική ανάπτυξη του coach κλπ). Το σημαντικότερο ήταν ότι μετέδωσε, σε μένα προσωπικά, το έναυσμα αλλά και το κίνητρο, να εμβαθύνω ακόμα περισσότερο στο πεδίο του coaching. Να το ψάξω βαθύτερα και να ξεκαθαρίσω “τι δουλειά κάνω”, όπως χαρακτηριστικά λέει και ένα μέλος του ακαδημαϊκού προσωπικού.
Η εφαρμογή των τεχνικών του coaching στο εργασιακό μου χώρο, έχει ήδη εμφανή αποτελέσματα στο κλίμα συνεργασίας της ομάδας μου (και προς τα κάτω και οριζόντια αλλά και προς τα πάνω). Η νέα προσέγγιση στην επίλυση προβλημάτων στον εργασιακό χώρο, με την χρησιμοποίηση τεχνικών solution based coaching απελευθέρωσε δυνάμεις που η ομάδα δεν γνώριζε ότι είχε. Το πρόγραμμα επομένως με βοηθάει και θα βοηθήσει και άλλο μελλοντικά στην επαγγελματική μου εξέλιξη.
Το βασικότερο εφόδιο, πέρα από τις τεχνικές του coaching, που αποκόμισα από το πρόγραμμα, είναι η ενσυναίσθηση και η κατανόηση, του πόσο η προσωπικότητά μου, οι προκαταλήψεις μου και οι εμπειρίες μου, επηρεάζουν την κρίση μου και με προδιαθέτουν απέναντι στις όλες τις σχέσεις μου (επαγγελματικές προσωπικές κλπ). Έμαθα να ακούω πραγματικά (με όλες τις αισθήσεις μου) και αυτό άλλαξε δραματικά την “καθαρότητα” με την οποία βλέπω τα πράγματα. Βοήθησε να κατανοήσω ότι υπάρχουν πολλές εναλλακτικές και όχι μόνο η δική μου.
Και οι γνώσεις ασφαλώς διευρύνθηκαν, αλλά το μεγαλύτερο μου απόκτημα από το πρόγραμμα ήταν η βαθειά κατανόηση του τι σημαίνει να μπορείς να προσφέρεις βοήθεια σε συναδέλφους - συνεργάτες - φίλους ώστε οι ίδιοι να κατανοούν και να βγάζουν προς τα έξω, όλες τις εν “υπνώσει" δυνατότητές τους. Κατανόησα έστω και αργά “τι δουλειά κάνω”, στην πραγματικότητα. Το πρόγραμμα δεν μένει καθόλου στην θεωρία, επικεντρώνεται στην πρακτική εφαρμογή και αυτό είναι πολύτιμο. Επίσης το γεγονός ότι δουλεύουμε σαν ομάδα (με μεγάλη ποικιλία σύνθεση της και υψηλή ποιότητα συμμετεχόντων) προσθέτει από μόνο του, πολύτιμες εμπειρίες και είναι απολαυστικό.
Το ακαδημαϊκό προσωπικό, ήταν ταυτόχρονα “επαγγελματικό”, “διευκολυντικό”, και “φιλικό”.   Έχουν μεγάλη εμπειρία στο θέμα, καλλιεργούν κλίμα συνεργασίας και μάθησης μέσα από πρακτική εξάσκηση και κυρίως (μέσω της σωστής σύνθεσης) καταφέρνουν να προσεγγίζουν τα θέματα “ολιστικά”, και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Επίσης μέσα από την δουλειά τους κατάφερα να δω πολύ καθαρά αυτό που πολλές φορές λέμε αλλά δεν κατανοούμε πραγματικά - ότι μία ομάδα μπορεί να έχει μεγαλύτερο “δυναμικό" από το άθροισμα των “δυναμικών” των μελών της ομάδας.
Είτε ενδιαφέρεσαι να ασχοληθείς επαγγελματικά, είτε ενδιαφέρεσαι να “ενισχύσεις” το οπλοστάσιό σου σαν manager, αλλά ακόμα και από απλή περιέργεια, το συστήνω ανεπιφύλακτα. Θα είναι μία εμπειρία διδακτική, έντονη και απολαυστική. 
 
Κώστας Γκαρέλης, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
 
Το πρόγραμμα σπουδών κατά την άποψη μου ήταν δομημένο, στοχευμένο, κατανοητό και έδινε την δυνατότητα να «μετρήσεις» στο πώς αφομοίωσες όλα αυτά που σου δόθηκαν κατά την διάρκεια του προγράμματος μέσα από τις συνεδρίες coaching που έδινε την δυνατότητα να κάνεις με άτομα εκτός προγράμματος.  
Με βοήθησε πολύ στην επαγγελματική μου εξέλιξη δίνοντάς μου την δυνατότητα μιας διαφορετικής προσέγγισης-οπτικής σε πελάτες που ήδη είχα και που είχαν ανάγκες-αιτήματα coaching και όχι καθαρά θεραπείας. Απέκτησα αρκετά επιπλέον εφόδια με κυριότερο να μπορώ να γίνομαι ξεκάθαρα πρακτικά βοηθητικός στους πελάτες σε σχέση με τα αιτήματά τους. Πιστεύω ότι μέσω του προγράμματος διεύρυνα τον εαυτό μου, τις γνώσεις μου και την επαγγελματική μου ταυτότητα, κι έτσι καλύφθηκαν οι στόχοι-προσδοκίες οι οποίοι με ώθησαν να κάνω αυτό το πρόγραμμα.
Οι εκπαιδευτές είναι πολύ καταρτισμένοι και βοηθητικοί ακόμη και μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος. Επιστημονική κατάρτιση, προσωπική ανάπτυξη, «επαγγελματική ανανέωση» και κοινωνικές και διαπροσωπικές σχέσεις θα έλεγα ότι είναι τα πλέον θετικά σημεία του προγράμματος. Θα ενθάρρυνα λοιπόν κάποιον να το παρακολουθήσει ανεπιφύλακτα και να περάσει όλη τη γνώση και την εμπειρία που θα πάρει μέσα από τα δικά του φίλτρα έτσι ώστε να τα ενσωματώσει και να τα κάνει δικά του.
 
 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter μας