Προσωπικό

Ιφιγένεια Καράνη,
B.Sc., M.Sc., Ph.D.c

Η Ιφιγένεια Καράνη σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Συνέχισε τις σπουδές της στην Αγγλία, όπου απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στη Δικαστική Ψυχολογία από το Newcastle University. Στα πλαίσια πρακτικής άσκησης του μεταπτυχιακού ανέλαβε την αξιολόγηση της υπηρεσίας προστασίας θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας για την αστυνομία του Northumbria ενώ παράλληλα εκπόνησε ερευνητικό έργο με σκοπό τη διερεύνηση του  κύκλου κακοποίησης των κατ’εξαλούθηση επιζώντων ενδοοικογενειακής βίας και την ανάπτυξη θεωρητικού πλαισίου στη βάση του οποίου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση και αναθεώρηση των προγραμμάτων παρέμβασης.
 
Στην Αγγλία εργάστηκε στον τομέα επανένταξης αποφυλακισθέντων ατόμων ενώ στην Ελλάδα απασχολήθηκε σε προγράμματα παιδικής προστασίας και ψυχολογικής υποστήριξης ευάλωτου προσφυγικού πληθυσμού. 
 
Είναι υποψήφια Διδάκτωρ του Τμήματος Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην Ψυχολογία της Ομολογίας και τις ψυχοσυναισθηματικές επιδράσεις των  ανακριτικών τακτικών, των παραγόντων κατάστασης και των συνθηκών κράτησης στους υπόπτους. 
 

Δεξιότητες Εκπαιδευτή

Δικαστική Ψυχολογία
Ψυχολογία της Ομολογίας
Ενδοοικογενειακή Βία
Ποιοτική Μεθοδολογία
Διερευνητική Συνέντευξη

Εκπαίδευση & Κατάρτιση

 • 2021-today
  Ph.D.c στην Εγκλιματολογική Ψυχολογία
  Πανεπιστήμιο Κρήτης
 • 2015-2016
  M.Sc. στην Εγκλιματολογική Ψυχολογία
  Newcastle University, UK
 • 2009-2015
  B.Sc. Ψυχολογίας
  Πανεπιστήμιο Κρήτης
Εγγραφείτε στο Newsletter μας

php74