Προσωπικό

Κατερίνα Μπάστα,
B.Sc., M.Sc.

Η Κατερίνα ξεκίνησε το 1999 ως Ηθοποιός, με ειδίκευση στο Physical Theater και το Βουβό Θέατρο. Έκανε την εκπαίδευση της στην Εμψύχωση Ομάδων, σπούδασε συμβουλευτική στην Προσωποκεντρική προσέγγιση και ολοκλήρωσε τις σπουδές της με το Master of Science in Person-Centred Counselling and Psychotherapy. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια του Gordon Hellas στον τομέα «Δεξιότητες Επικοινωνίας Αποτελεσματικού Γονέα», έχει εξειδικευτεί στην ανάλυση κίνησης στο σύστημα Laban και στο Θεραπευτικό Παιχνίδι.
 
Ασχολήθηκε με το θέατρο στην εκπαίδευση ως εμψυχώτρια, ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας για πάνω από μία δεκαετία. Έχουν ανέβει στην θεατρική σκηνή περίπου δέκα πρωτότυπα έργα της, ενώ είναι βραβευμένη με το 1ο βραβείο Μπελιέ για την καινοτομία της στο εκπαιδευτικό θέατρο ως συγγραφέας και σκηνοθέτης.Υπήρξε Course Director στο «Mikro Theatro» εντάσσοντας στην Παιδαγωγική του Θεάτρου το σωματικό θέατρο, από το 2005 ως το 2012, δημιουργώντας την τεχνική “body-music theater”.
Σχεδίασε το «art in action» για επιχειρήσεις, κάνοντας βιωματικά σεμινάρια επικοινωνίας και ηγεσίας σε εταιρίες από το 2008 ως σήμερα.

Ασχολείται με την διδασκαλία για ερασιτέχνες και επαγγελματίες από το 2002 σε ιδρύματα όπως το Μικρό Πολυτεχνείο, το mikro theatro, το playtherapy Greece, ενώ συμμετέχει ως εισηγήτρια σε πολλές επιστημονικές ημερίδες όπως στη 2η Διημερίδα της ΕΠΒΕ (Ελληνική Προσωποκεντρική και Βιωματική Εταιρεία).
 
Το επιστημονικό της έργο βασίζεται στη μελέτη του ανθρωποκεντρικού μοντέλου, έτσι όπως αυτό διαφαίνεται μέσα στη μεθοδολογία «Παιχνιδόσωμα». Η έρευνά της έχει πάρει τιμητική διάκριση από το Πανεπιστήμιο Ψυχολογικών Επιστημών του Strathclyde.

Σήμερα είναι Founder & Course Director στο «Κέντρο Βιωματικής Εκπαίδευσης Παιχνιδόσωμα» και Trainer στο Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών ICPS.

Σχεδιάζει και υλοποιεί Δημιουργικές Ομάδες ενηλίκων, εταιρικά προγράμματα, ενώ ασκεί τη συμβουλευτική ψυχοθεραπεία σε ατομικές και ομαδικές συνεδρίες.

Δεξιότητες Εκπαιδευτή

Τέχνη, Παιχνίδι και Θεραπεία
Σωματοκεντρική Ψυχοθεραπεία
Εκπαίδευση και Συμβουλευτική Γονέων
Τραύμα

Εκπαίδευση & Κατάρτιση

 • 2021
  Certificate στο μοντέλο Story Play
  J. Mills/Νέλλη Μπουκουβάλα
 • 2018
  Certificate in Therapeutic Play Skills
  Play Therapy Greece/Play Therapy International
 • 2017-2018
  Μετεκπαίδευση στην ανάλυση κίνησης και τεχνικές δεξιότητες της Χοροθεραπείας
  ΕΛΛΗΝΟΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ
 • 2013-2018
  M.Sc. in Person-Centred Counselling & Psychotherapy
  University of Strathclyde (ICPS)
 • 2002-2004
  Εργαστήριο Kαλλιτεχνικής & Δημιουργικής Εκπαίδευσης
  Σχολή ANIMA, Τομέας Παιδαγωγών-Εμψυχωτών
 • 1998-2000
  Εκπαίδευση στη Δραματική Σχολή
  «To σχολείο της Νυκτός» - Ηλία Φραγκάκη
Εγγραφείτε στο Newsletter μας

php74