Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών - ICPS

Προσωπικό

Κατερίνα Τσομή,
B.Sc., Pg. Dip., M.A.

Η Κατερίνα ξεκίνησε τις σπουδές της στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου απέκτησε πτυχίο Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία το 2001. Στη συνέχεια, το ενδιαφέρον της για την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του ανθρώπου την οδήγησε στο Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών ICPS όπου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Strathclyde στη Σκωτία, απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών Pg. Diploma στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική. Κατόπιν, συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Γαλλία και στην Αγγλία όπου εκπαιδεύτηκε στην ολιστική και μη κατευθυντική Παιγνιοθεραπεία και απέκτησε επιπλέον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών MA in Practice-based Play Therapy από το Πανεπιστήμιο Leeds Beckett University στη Μεγάλη Βρετανία. Οι συνεχείς εκπαιδεύσεις και επιμορφώσεις της περιλαμβάνουν ακόμα: ενίσχυση του συναισθηματικού δεσμού ανάμεσα σε νέες μητέρες και βρέφη (Baby Bonding), ενίσχυση της σχέσης γονέα και παιδιού μέσω του παιχνιδιού (Filial Play coaching and mentoring) και εποπτεία παιγνιοθεραπευτών και θεραπευτών μέσω τέχνης. Η Κατερίνα απολαμβάνει να εντρυφεί στον κόσμο της παιγνιοθεραπείας και έτσι συνεχίζει την εκπαίδευσή της στην Προσωποκεντρική Μη Κατευθυντική Παιγνιοθεραπεία στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παιγνιοθεραπείας και Δραματοθεραπείας Το Άθυρμα. Είναι ακόμα πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια στο παιγνιοθεραπευτικό μοντέλο ανθεκτικότητας StoryPlay®.
 
Η Κατερίνα ιδιωτεύει στην Αθήνα όπου εργάζεται παιγνιοθεραπευτικά, ατομικά και ομαδικά, με παιδιά 4 έως 12 χρονών και με εφήβους που αντιμετωπίζουν ψυχοσυναισθηματικές δυσκολίες και θέματα συμπεριφοράς. Αναλαμβάνει ακόμα τη συμβουλευτική γονέων και τη γενικότερη υποστήριξη οικογενειών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Έχει εργαστεί με παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και αναπτυξιακές διαταραχές σε κέντρα ειδικών θεραπειών και σε κέντρα λογοθεραπείας. Ακόμα έχει ιδιαίτερη εμπειρία με παιδιά που κατοικούν σε δομές, σε ανάδοχες οικογένειες ή/και που έχουν υιοθετηθεί καθώς και με περιπτώσεις κακοποίησης/παραμέλησης. 
Παράλληλα εργάζεται ως επόπτρια μέσω παιχνιδιού και δημιουργικών τεχνών και δουλεύει με παιγνιοθεραπευτές και θεραπευτές ποικίλων προσεγγίσεων που εργάζονται με παιδιά και εφήβους. Ακόμα, εκπονεί σεμινάρια και βιωματικές εκπαιδεύσεις σχετικές με την θεραπευτική δύναμη του παιχνιδιού, ποικίλα παιγνιοθεραπευτικά ζητήματα και το μοντέλο ανθεκτικότητας StoryPlay®. Τέλος, πραγματοποιεί παρουσιάσεις και εργαστήρια σε συνέδρια. 
 
Η Κατερίνα πραγματοποιεί διαλέξεις στο ICPS με θέμα κυρίως την Παιγνιοθεραπεία σε παιδιά. 
 

Δεξιότητες Εκπαιδευτή

Παιγνιοθεραπεία
Προσωποκεντρική Συμβουλευτική
StoryPlay®
Παιδιά και Έφηβοι
Εποπτεία

Εκπαίδευση & Κατάρτιση

 • 2010-2016
  M.A. in Practice-Based Play Therapy
  Leeds Beckett University, UK
 • 2006-2008
  Pg. Diploma στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική
  University of Strathclyde, ICPS
 • 1996-2001
  B.Sc. Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία
  Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Εγγραφείτε στο Newsletter μας