Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών - ICPS
(+30) 210 64 56 565

Προσωπικό

Ελεάνα Αρμάο,
B.Sc., M.Sc., Ph.Dc.

Η Ελεάνα είναι Αναπτυξιακή Ψυχολόγος έχοντας ολοκληρώσει τις βασικές της σπουδές στο τμήμα ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.  Το 2017 αποφοίτησε με διάκριση από τις μεταπτυχιακές της σπουδές (MSc) στην Αναπτυξιακή Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Κεντ στην Αγγλία. Τον Ιανουάριο του 2019 έγινε δεκτή ως Υποψήφια Διδάκτορας στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διατριβή της καταπιάνεται με τη μελέτη της βιωμένης εμπειρίας των γονέων χρησιμοποιώντας την ερμηνευτική φαινομενολογική ανάλυση ως βασική μέθοδο έρευνας. 
 
Επίσης, η Ελεάνα έχει εργαστεί θεραπευτικά με παιδιά και εφήβους που υποφέρουν από αναπτυξιακές και συναισθηματικές δυσκολίες σε διαφορετικά πλαίσια, όπως σε ξενώνα ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων, κέντρο θεραπείας παιδιών – εφήβων κ.ά. 
 
Μεταξύ των ερευνητικών της ενδιαφερόντων είναι η ψυχολογία των γονέων, οι ποιοτικές μέθοδοι έρευνας, η θεωρία του δεσμού, η ψυχαναλυτική αναπτυξιακή ψυχολογία, καθώς και τα παιδιά της προσφυγικής κρίσης.  
 
Στο κολλέγιο ICPS διδάσκει στο προπτυχιακό πρόγραμμα ψυχολογίας, καθώς και σεμιναριακά μαθήματα στα μεταπτυχιακά της παιδοψυχολογίας και της εφαρμοσμένης κλινικής ψυχολογίας. 

Δεξιότητες Εκπαιδευτή

Ψυχαναλυτική Αναπτυξιακή Ψυχολογία
Θεωρία Δεσμού
Ποιοτικές Μέθοδοι Έρευνας
Γονεϊκότητα

Εκπαίδευση & Κατάρτιση

 • 2019-present
  Ph.D.c. στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία
  Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
 • 2016-2017
  M.Sc. στην Αναπτυξιακή Ψυχολογία
  University of Kent, UK
 • 2014
  Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα στην Αναπτυξιακή Ψυχολογία
  Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
 • 2009-2014
  B.Sc. Ψυχολογίας
  Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Εγγραφείτε στο Newsletter μας