Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών - ICPS

Προσωπικό

Μαρίνα Αδάμ,
B.Sc., M.Sc.,

Η Μαρίνα σπούδασε Ψυχολογία (BSc Hons) στο Πανεπιστήμιο της Ουαλίας (University of Wales, Bangor) όπου και απέκτησε το πτυχίο της. Το 2006 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στον τομέα της Κλινικής Ψυχολογίας (MSc in Foundations of Clinical Psychology) και το 2008 απέκτησε το δεύτερο μεταπτυχιακό της στην Κλινική Νευροψυχολογία (MSc in Foundations of Clinical Neuropsychology). Το ερευνητικό της ενδιαφέρον στις μεταπτυχιακές εκπαιδεύσεις της εστιάστηκε στον τομέα της γνωστικής ψυχολογίας και νευροεπιστήμης.
 
Εργάστηκε εθελοντικά στα πλαίσια της πρακτικής της άσκησης ως εκπαιδευόμενη στο 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ειδικών Νοσημάτων με ενεργή συμμετοχή και εποπτεία στις ομάδες Εργοθεραπείας (ως συντονίστρια), Κοινωνικοθεραπείας, νοσηλευτικής υποστήριξης, ψυχοθεραπείες ομαδικού αναλυτικού τύπου, στις ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες και στη διαδικασία της κλινικής συνέντευξης.
 
Έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά προγράμματα «Εισαγωγή στις βασικές Δεξιότητες Συμβουλευτικής» και «Γνωσιακή θεραπεία για τις Αγχώδεις Διαταραχές βασισμένη στην ενσυνειδητότητα» (Mindfulness-based Cognitive Therapy). Έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευσή της στο πρόγραμμα Ειδίκευσης στις Κλινικές Δεξιότητες με βάση το Γνωσιακό Αναλυτικό μοντέλο Ψυχοθεραπείας και το Διαλεκτικό Εαυτό από το Ινστιτούτο Γνωσιακής Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας (ΙΓΑΨ). Από το 2010 εργάζεται (υπό εποπτεία) με κλινικά περιστατικά και από το 2011 διατηρεί ιδιωτικό γραφείο ψυχολόγου.
 
Έχει πραγματοποιήσει διαλέξεις σε σχολεία, απευθυνόμενη σε γονείς μαθητών με θέματα: «Η ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού και ο ρόλος των γονέων – Άγχη- Φοβίες / Όρια- τιμωρίες», «Ενδοσχολική βία και Εκφοβισμός», και έχει παρουσιάσει μελέτη περιστατικού με διαταραχή προσωπικότητας σε συμπόσιο Πανελληνίου Συνεδρίου.
 
Το επαγγελματικό της ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στις κλινικές διαταραχές (καταθλιπτικές, αγχώδεις κ.τ.λ.), και τις διαταραχές προσωπικότητας, όσον αφορά την κλινική αξιολόγηση και ψυχοθεραπεία. Εργάζεται με εφήβους και ενήλικες, ζευγάρια και οικογένειες σε ατομική και ομαδική θεραπεία.
 

Δεξιότητες Εκπαιδευτή

Κλινική και Ψυχαναλυτική διάγνωση
Οργάνωση και Συντονισμός ομάδων
Θεραπευτικός Σχεδιασμός
Διαταραχές Προσωπικότητας

Εκπαίδευση & Κατάρτιση

 • 2007-2008
  M.Sc. στην Κλινική Νευροψυχολογία
  University of Wales, UK
 • 2005-2006
  M.Sc. στην Κλινική Ψυχολογία
  University of Wales, UK
 • 2002-2005
  B.Sc. Ψυχολογίας
  University of Wales, UK
Εγγραφείτε στο Newsletter μας