Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών - ICPS
(+30) 210 64 56 565

Προσωπικό

Κωνσταντίνος Δούβλης,
B.Sc., M.Sc., Ph.D.

Ο Κωνσταντίνος μεγάλωσε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην περιοχή του Ζωγράφου. Ο μεγάλος του θαυμασμός για τις ΗΠΑ και το εκπαιδευτικό της σύστημα των ωθούν σε προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές σε Νew York και Chicago αντίστοιχα. Οι εμπειρίες και οι γνώσεις που αποκόμισε από την «Μέκκα» των επιστημών ήταν ανεκτίμητες. 
Στην ΝΥ και συγκεκριμένα στο πανεπιστήμιο Adelphi σπούδασε Ανθρωπολογία και Κοινωνιολογία υπό την εποπτεία του διεθνούς φήμης καθηγητού Αναγνώστη Αγγελαράκη. Αυτή ήταν η αρχή ενός ιδιαιτέρως ενδιαφέροντος όσο και απαιτητικού ταξιδιού στον κόσμο των ανθρωπιστικών επιστημών.
Η γοητεία που άσκησε επάνω του ο χώρος του εγκλήματος και γενικότερα την αποκλίνουσας συμπεριφοράς τον οδήγησε στο Chicago και συγκεκριμένα στο ονομαστό Loyola University όπου ειδικεύτηκε στο Ποινικό σύστημα και πιο συγκεκριμένα στις πρωτοποριακές για την εποχή Αστυνομικές σπουδές.
Η επιστροφή του στην Ευρώπη τον βρίσκει στο γνωστό university of Essex όπου εκπόνησε την διδακτορική του διατριβή η οποία ήταν ένα  case study της συγχώνευσης της Αστυνομίας Πόλεων και της Χωροφυλακής η οποία οδήγησε στην δημιουργία της Ελληνικής Αστυνομίας το 1984.
Εργάστηκε στην Οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων ως στέλεχος σχεδιασμού Ασφαλείας, στην coca cola και δίδαξε σε σημαντικούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς όπως το Κολλέγιο Αθηνών-Ψυχικού και το Πανεπιστήμιο Κύπρου. 
Αυτή την εποχή αρθρογραφεί συστηματικά στην υψηλού κύρους ιστοσελίδα capital.gr για θέματα ασφάλειας, δημόσιας τάξης, αστυνόμευσης και κοινωνικής πολιτικής και αναλαμβάνει μελέτες ασφαλείας για οργανισμούς  σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Στο το Κολλέγιο ICPS διδάσκει στο Εξειδικευμένο Προπτυχιακό Πρόγραμμα στην Εγκληματολογική Ψυχολογία και στο μεταπτυχιακό της Εγκληματολογικής Ψυχολογίας.
 

 

Δεξιότητες Εκπαιδευτή

Εγκληματολογία
Ασφάλεια και Πρόληψη εγκλήματος
Ποινική δικαιοσύνη
Αστυνομική διαφθορά

Εκπαίδευση & Κατάρτιση

 • 2007-2012
  Ph.D. στην Κοινωνιολογία της Αστυνόμευσης
  University of Essex, UK
 • 1998-2000
  Μ.Α. στην Ποινική Δικαιοσύνη
  Loyola University, USA
 • 1993-1997
  B.A. Ανθρωπολογίας - Κοινωνιολογίας
  Adelphi University, USA
Εγγραφείτε στο Newsletter μας