Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών - ICPS

Προσωπικό

Σωτήριος Δεδελούδης,
B.Sc., M.Sc., Ph.D.,

Ο Σωτήρης ξεκίνησε τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο του Sheffield, όπου και πήρε με άριστα το πτυχίο Ψυχολογίας, BSc in Psychology. Μετέπειτα ξεκίνησε το πρώτο του μεταπτυχιακό πάλι στο Πανεπιστήμιο του Sheffield, MSc in Counselling Psychology, όπου και έκανε την διπλωματική του εργασία πάνω στη διακοπή του καπνίσματος στον εργασιακό χώρο. Ένα χρόνο μετά, ξεκίνησε το δεύτερο του μεταπτυχιακό πάνω στην Δικαστική Ψυχολογία, MSc in Forensic Psychology, στο Πανεπιστήμιο του Coventry, με θέμα "500.000 υποθέσεις ανθρωποκτονίας στην Αμερική, και οι συνδέσεις τους με την επιλογή όπλου". Παράλληλα, δούλεψε ως Ψυχολόγος στις Φυλακές των Διαβατών στη Θεσσαλονίκη για 2 χρόνια και ένα χρόνο στο Καταφύγιο Κακοποιημένων Γυναικών.
 
Ολοκλήρωσε το Διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο του Huddersfield, με τίτλο διατριβής "Narrative and personality roles of violent offenders in Greece". Κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Βόρεια Αγγλία δούλεψε στην Αστυνομία του West Yorkshire και ασχολήθηκε κυρίως με υποθέσεις που αφορούσαν εγκλήματα μίσους. 
 
Στο Κολλέγιο ICPS διδάσκει στο προπτυχιακό πρόγραμμα Ψυχολογίας, στο εξειδικευμένο προπτυχιακό Πρόγραμμα στην Εγκληματολογική Ψυχολογία  και στα μεταπτυχιακά της Εγκληματολογικής Ψυχολογίας και της Εφαρμοσμένης Κλινικής Ψυχολογίας.
 

 

Δεξιότητες Εκπαιδευτή

Εγκληματολογική/Δικαστική Ψυχολογία
Κλινική Ψυχολογία
Σεξουαλική Κακοποίηση
Παραβατική Συμπεριφορά
Μεθοδολογία Έρευνας

Εκπαίδευση & Κατάρτιση

 • 2012-2015
  Ph.D στην Εγκληματολογική Ψυχολογία
  University of Huddersfield, UK
 • 2010-2011
  M.Sc. στην Εγκληματολογική Ψυχολογία
  Coventry University, UK
 • 2009-2010
  M.Sc. στη Ψυχολογία & Συμβουλευτική
  University of Sheffield, UK
 • 2006-2009
  B.Sc. Ψυχολογίας
  University of Sheffield, UK
Εγγραφείτε στο Newsletter μας