Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών - ICPS

Προσωπικό

Νικόλαος Δοϊρανλής,
B.Sc., Pg.Dip., ECP

Ο Νικόλαος είναι ψυχολόγος και εργάζεται ιδιωτικά, παρέχοντας ατομική και ομαδική συμβουλευτική/ψυχοθεραπεία ενηλίκων.
 
Στο ICPS εργάζεται ως εκπαιδευτής και επόπτης ψυχολόγων στα προγράμματα του Τμήματος Συμβουλευτικής .
 
Είναι συνεργάτης του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Συμβουλευτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, παρέχοντας ατομική συμβουλευτική και εποπτεία στους μεταπτυχιακούς φοιτητές του προγράμματος. 
Τα τελευταία 10 χρόνια ασχολείται ενεργά με ένα αντικείμενο στο οποίο έχει ιδιαίτερη αδυναμία και σημαντική εμπειρία: την ομαδική θεραπεία. Συγκεκριμένα, δημιουργεί και συντονίζει ομάδες εξαρτήσεων (ψυχότροπες ουσίες, βουλιμία, ανορεξία, διαδίκτυο) αλλά και ομάδες υποστήριξης και προσωπικής ανάπτυξης.
 
Στο παρελθόν, δραστηριοποιήθηκε πολύ ενεργά στη συμβουλευτική μειονοτικών πληθυσμών ενώ παράλληλα εργάστηκε ως ψυχολόγος στην Ελληνική Αστυνομία, στη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Εκεί, συνεργάστηκε κυρίως με τα Τμήματα Ανηλίκων και Ηθών, κάνοντας παρέμβαση στις οικογένειες ανήλικων παραβατών και παρέχοντας υποστήριξη σε θύματα καταναγκαστικής πορνείας.
Αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε στην γνωστικοσυμπεριφορική ψυχοθεραπεία. Ακολούθως, εκπαιδεύτηκε στην προσωποκεντρική θεραπεία του Carl Rogers και πήρε το Pg. Diploma in Person Centered Therapy από το Πανεπιστήμιο Strathclyde της Γλασκώβης. 
 
Είναι μέλος του AED (Academy for Eating Disorders), μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων από το 1997 καθώς και ένα από τα πρώτα μέλη της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας. Έχει ενεργή συμμετοχή στα Πανελλήνια Συνέδρια Ψυχολογικής Έρευνας.
Πρόσφατη μελέτη του «η βουλιμία ως μια μορφή εθισμού - ομοιότητες και διαφορές συγκριτικά με τις κλασικές εξαρτήσεις».
Είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Πύλης Ψυχολογίας E-Psychology.gr και από το 2004 έχει αναλάβει τη θέση του επιστημονικού υπεύθυνου του e-psychology.gr συντονίζοντας το τμήμα υποστήριξης και την κοινότητα αυτοβοήθειας. Περιοδικά, ασχολείται με την συγγραφή άρθρων ψυχολογίας στο e-psychology.gr. Δημοφιλείς εφημερίδες και περιοδικά πανελλαδικής εμβέλειας έχουν φιλοξενήσει άρθρα και συνεντεύξεις του.
 

Δεξιότητες Εκπαιδευτή

Προσωποκεντρική Συμβουλευτική
Εποπτεία
Διατροφικές Διαταραχές
Εξαρτήσεις
Συμβουλευτική Μειονοτήτων

Εκπαίδευση & Κατάρτιση

 • 2012
  Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Ψυχοθεραπείας – ECP
  European Association for Psychotherapy
 • 2000-2005
  Pg. Diploma στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική
  University of Strathclyde (ICPS)
 • 1994-1997
  B.Sc. Ψυχολογίας
  Πανεπιστήμιο Κρήτης
Εγγραφείτε στο Newsletter μας