Η Ζωή στο ICPS

Έναρξη σεμιναρίου “Θετικοί Γονείς Χαρούμενα Παιδιά 31/5/19”

Για 2η συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί στο Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών ICPS η πιστοποιημένη εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας στη μέθοδο «Θετικοί Γονείς Χαρούμενα Παιδιά» από τον παιδοψυχίατρο, Δρ. Απόστολο Βούρδα.
 
Μέσα σε αυτό το πρόγραμμα οι εκπαιδευόμενοι θα έρθουν σε επαφή με μία πρωτοποριακή μέθοδο, η οποία θα τους δώσει τα απαραίτητα εφόδια για να εκπαιδεύσουν με την σειρά τους, γονείς με παιδιά με προβλήματα διαγωγής/υπερκινητικότητας προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Η αποτελεσματικότητα αυτής της μεθόδου έχει αποδειχθεί ερευνητικά και κλινικά με τα ευρήματα να δείχνουν βελτίωση της συνολικής ψυχοπαθολογίας των παιδιών (ιδίως στους τομείς της εναντιωματικής συμπεριφοράς και της υπερκινητικότητας) καθώς και μείωση του γονεικού στρες.
 
Η εκπαίδευση αυτή απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχίατροι, παιδοψυχίατροι, παιδαγωγοί, λογοθεραπευτές κ.λπ) και προσφέρει ένα δομημένο και αποτελεσματικό εργαλείο στους εκπαιδευομένους. Οι συμμετέχοντες, πέρα από την πλήρη εκπαίδευσή τους στο εγχειρίδιο της μεθόδου, την οποία θα έχουν από έναν επαγγελματία με μεγάλη εφαρμοσμένη πείρα στο αντικείμενο, θα αποκτήσουν πρακτική εμπειρία και χρήσιμα εργαλεία (workbook) που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν κατά την επαγγελματική τους συναναστροφή με οικογένειες με παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας σε ομαδικό αλλά και ατομικό πλαίσιο. 
 
Το πρόγραμμα εκπαίδευσης στην μέθοδο «Θετικοί Γονείς Χαρούμενα Παιδιά» στοχεύει στην ανάπτυξη όλων εκείνων των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα καταστήσουν τον απόφοιτο του προγράμματος ικανό να χρησιμοποιήσει τα εργαλεία που θα αποκτήσει με στόχο την επαγγελματική αλλά και την προσωπική του εξέλιξη.
 
Για να στείλετε το σχόλιο σας, συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα και πατήστε το κουμπί 'Αποστολή'. Η συμπλήρωση των πεδίων με * είναι υποχρεωτική.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

php74