Η Ζωή στο ICPS

Οι Μελλοντικοί Ψυχολόγοι!!!

Στο ICPS δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στην πρακτική εφαρμογή των ακαδημαϊκών γνώσεων που προσφέρουμε στους σπουδαστές μας. Είμαστε το μόνο Κολλέγιο που προκειμένου να απονεμηθεί το Πτυχίο Ψυχολογίας απαιτείται από τους σπουδαστές να έχουν πραγματοποιήσει 200 ώρες πρακτικής άσκησης σε διάφορα πλαίσια και δομές. Το Γραφείο Διασύνδεσης, που λειτουργεί από το 2009, έχει σταθερές συνεργασίες με φορείς δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου στο χώρο της Ψυχολογίας, και διασφαλίζει θέσεις  πρακτικής σε όλους τους σπουδαστές μας.
 
Η πρακτική άσκηση αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της εκπαίδευσης των σπουδαστών μας, καθώς έχουν την ευκαιρία να εργαστούν σε σύγχρονο επαγγελματικό περιβάλλον εργασίας, λαμβάνοντας έτσι πολύτιμες πληροφορίες, εμπειρία και τεχνογνωσία πάνω στην ψυχολογία και τις εξειδικεύσεις της. Οι σπουδαστές μας έχουν την δυνατότητα να εφαρμόσουν τις γνώσεις που έλαβαν μέσα στις αίθουσες του Κολλεγίου Ανθρωπιστικών Επιστημών ICPS, ενισχύοντας έτσι τις επαγγελματικές τους δεξιότητες καθώς και τις ακαδημαϊκές τους γνώσεις.
Ένα ακόμα όφελος της πρακτικής άσκησης είναι ότι συμβάλλει στην ουσιαστική επαφή και γνωριμία των σπουδαστών με φορείς που θα τους βοηθήσουν στην μετέπειτα επαγγελματική τους σταδιοδρομία.
 
Στο 3ο έτος σπουδών οι σπουδαστές καλούνται όχι μόνο να υλοποιήσουν την πρακτική τους αλλά και να παρουσιάσουν την εμπειρία τους, να κάνουν προτάσεις στους φορείς και να αναδείξουν τα οφέλη που αποκόμισαν τόσο οι ίδιοι από την εμπειρία αυτοί όσο και οι οργανισμοί που τους υποδέχτηκαν.
Πέρα, όμως, από την ανάδειξη της εμπειρίας της πρακτικής, οι φοιτητές ως πρεσβευτές του Κολλεγίου Ανθρωπιστικών Επιστημών – ICPS, αναδεικνύουν το υψηλό επίπεδο και ποιότητα των γνώσεων και των σπουδών τους που λαμβάνουν στις αίθουσες μας. 
 
Φέτος οι παρουσιάσεις έγιναν παρουσία των εκπροσώπων των φορέων, του Δρ. Χρήστου Αλεξάκου, καθηγητή του μαθήματος, της ακαδημαϊκής διευθύντριας Δρ. Ειρήνης Καρακασίδου, της ομάδας του ακαδημαϊκού τμήματος και εκπροσώπων των φορέων με τους οποίο συνεργαστήκαμε φέτος στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης των φοιτητών μας.
 
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους φορείς αλλά και τους ανθρώπους που επόπτευσαν και στήριξαν τους σπουδαστές μας καθ’ όλη την διάρκεια της πρακτικής τους. Να ευχηθούμε καλή επαγγελματική σταδιοδρομία στους τελειόφοιτούς μας.
 
Για να στείλετε το σχόλιο σας, συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα και πατήστε το κουμπί 'Αποστολή'. Η συμπλήρωση των πεδίων με * είναι υποχρεωτική.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

php74