Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών - ICPS

Η Ζωή στο ICPS

Επιτυχημένο και αποτελεσματικό το Career event του ICPS

Η ακαδημαϊκή χρονιά τελείωσε, αλλά η πορεία των φοιτητών και αποφοίτων συνεχίζεται με το Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών ΙCPS να στέκεται δίπλα τους. Τη Δευτέρα 25/6 το Career Event που διοργάνωσε το Κολλέγιο είχε μεγάλο ενδιαφέρον για τους συμμετέχοντες, πολλά δρώμενα και μεγάλη συμμετοχή.
 
Σε όλες τις αίθουσες του Κολλεγίου διεξάγονταν δράσεις με άξονα τη χάραξη της ακαδημαϊκής και επαγγελματική πορείας: προσανατολισμός για τα επόμενα βήματα στην καριέρα, συζήτηση με τους συμβούλους σταδιοδρομίας για την επόμενη ακαδημαϊκή επιλογή και βοήθεια για την ένταξη στην αγορά εργασίας. 
Μεγάλη απήχηση είχαν τα τεστ προσωπικότητας, που έγιναν από τον καθηγητή Οργανωτικής Ψυχολογίας του Κολλεγίου, Δρ. Γαλανάκη. Η χρησιμότητά τους είναι  σημαντική για όσους ασχολούνται με τη μελέτη της προσωπικότητας σε συνδυασμό με την επιλογή της κατάλληλης καριέρας. Οι συνεργάτιδες του Κολλεγίου κυρίες Κωνσταντίνα Παντούλια και Ελίνα Αντωνίου, σύμβουλοι σταδιοδρομίας και επαγγελματικής ανάπτυξης, έδωσαν αντίστοιχα συμβουλές για την επιλογή της κατάλληλης για τον καθένα καριέρας και για τη σωστή σύνταξη βιογραφικού σημειώματος. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι συμμετέχοντες για την ομιλία της κυρίας Κατερίνας Φλάκα, η οποία ως Επικεφαλής του Εθνικού Συντονιστικού Γραφείου Eures Ελλάδος, έδωσε πολύτιμες πληροφορίες και συμβουλές για μια καριέρα στην Ευρώπη, όπως και για τις προσομοιώσεις συνέντευξης με την κυρία Ιωάννα Φλώρου που εξειδικεύεται στη διαχείριση ανθρωπίνων πόρων. 
Επισφράγισμα σε όλο αυτό ήταν η κατ’ ιδίαν  επικοινωνία των φοιτητών με τους εκπρόσωπους των φορέων απασχόλησης και πρακτικής σχετικά με τις ευκαιρίες εργασίας στα συγκεκριμένα πλαίσια. Το Μαζί για το Παιδί, Ο Ξενώνας Βρεφών των Παιδικών Χωριών SOS, η Προνόησις, η Πανελλαδική Ένωση για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση και την Επαγγελματική Επανένταξη, το Skywalker και η EVALION ήταν κάποιοι από τους φορείς που στήριξαν τους φοιτητές στις ακαδημαϊκές και επαγγελματικές αναζητήσεις τους.  
 
Ευχαριστούμε όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους: φοιτητές, αποφοίτους και συνεργάτες και ιδιαίτερα τους καταξιωμένους επαγγελματίες που συνομίλησαν με τους νέους επαγγελματίες δίνοντάς τους ώθηση και έμπνευση στα επόμενα βήματά τους. 
 

Για να στείλετε το σχόλιο σας, συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα και πατήστε το κουμπί 'Αποστολή'. Η συμπλήρωση των πεδίων με * είναι υποχρεωτική.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας