Τελευταία Νέα

Νέα Στρατηγική Συνεργασία: ICPS - ΕΔΑΣ

ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ στην ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Το Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων
& το Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών – ICPS
συμμαχούν στη διαμόρφωση νέων δεδομένων στην εκπαίδευση της Συστημικής/Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας
 
 
Τα δύο αυτά ιστορικά ιδρύματα του χώρου της Ψυχοθεραπείας στην Ελλάδα, το Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων (ΕΔΑΣ) που έχει καθορίσει την εκπαίδευση στη Συστημική/Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία στη χώρα μας επί 40 χρόνια, και 
 
Το Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών – ICPS, η μεγαλύτερη σχολή ψυχολογίας στην Ελλάδα, που καθιέρωσε την Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία και προσφέρει σήμερα Μεταπτυχιακά σε 7 διαφορετικές προσεγγίσεις ψυχοθεραπείας,
 
ξεκινούν μια στρατηγική συμμαχία η οποία στοχεύει στην ενίσχυση της εκπαιδευτικής και επιστημονικής βάσης στον τομέα της Συστημικής/Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας, στην ανάπτυξη πρωτοποριακών ερευνητικών πρωτοβουλιών στο πεδίο, καθώς και στην προαγωγή της ψυχικής υγείας στην κοινότητα. 
 
Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, οι σπουδαστές και οι απόφοιτοι του ΕΔΑΣ θα μπορούν πλέον να αποκτήσουν το Μεταπτυχιακό στη Συστημική Ψυχοθεραπεία που προσφέρει το ICPS σε συνεργασία με το University of Central Lancashire και να πιστοποιηθούν κατά αυτόν τον τρόπο με αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.  
 
Δεδομένου ότι και τα δύο ιδρύματα είναι διαπιστευμένα εκπαιδευτικά κέντρα (EAPTI) της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας (EAP), η συμμαχία διαμορφώνει νέα δεδομένα στην εκπαίδευση, καθώς μέσω αυτής καλύπτονται όλες οι νέες προϋποθέσεις που έχει ορίσει η EAP για την εκπαίδευση ψυχοθεραπευτών.  
 
 
Η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Εργαστηρίου Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων Δρ. Λητώ Κατάκη δήλωσε: 
 
«Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι για αυτή τη συνεργασία, καθώς δυο ιδρύματα με σημαντική ιστορία στο χώρο, ενώνουν τις δυνάμεις τους και το μεράκι τους και έτσι θα προσφέρουμε νέες δυνατότητες στους εκπαιδευόμενους μας, ενώ συγχρόνως, θα ενισχυθεί η ποιότητα της εκπαίδευσης και της έρευνας στον τομέα της Ψυχοθεραπείας. 
 
Η κληρονομιά που φέρουν τα ιδρύματα μας και όσα πέτυχαν στο χώρο αυτό οι ιδρυτές τους τις προηγούμενες δεκαετίες, επιβάλλουν σε όλους εμάς που συνεχίζουμε το έργο αυτό, να ορίσουμε το μέλλον λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της εποχής και να τολμήσουμε όσα εκείνοι δεν μπόρεσαν ή δεν πρόλαβαν»
 
 
Ο Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Κολλεγίου Ανθρωπιστικών Επιστημών – ICPS, κύριος Κωνσταντίνος Παππάς, δήλωσε:
«Η συνεργασία αυτή με το Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη για το Κολλέγιο μας. Σε μια εποχή όπου στη χώρα του «ό,τι δηλώσεις είσαι», ξεπηδούν καθημερινά «εκπαιδεύσεις» στη συμβουλευτική και στην ψυχοθεραπεία χωρίς κανένα κριτήριο ή εχέγγυο ποιοτικού ελέγχου, χωρίς ουσιαστική πιστοποίηση των σπουδών, χωρίς τήρηση κανόνων ηθικής και δεοντολογίας και φυσικά χωρίς κανένα κριτήριο επιλογής καταλληλότητας των σπουδαστών, η συνεργασία μας αυτή θα προωθήσει την ποιότητα, την καινοτομία και την αριστεία στην εκπαίδευση και την πρακτική της Ψυχοθεραπείας.
 
Το αποτέλεσμα που θα προσφέρουμε για τους φοιτητές μας θα είναι μοναδικό για τα Ελληνικά δεδομένα!».  
 

 

Για να στείλετε το σχόλιο σας, συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα και πατήστε το κουμπί 'Αποστολή'. Η συμπλήρωση των πεδίων με * είναι υποχρεωτική.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

php74