Τελευταία Νέα

Δελτίο Τύπου: Απάντηση για MSc Ψυχοσεξουαλικής Θεραπείας

Μεταπτυχιακό στην Ψυχοσεξουαλική Θεραπεία: Διόρθωση όρου σε ανάρτηση

 

Μέλη του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ) επικοινώνησαν μέσω της σελίδας Facebook του Κολλεγίου μας σε ανάρτηση για το Μεταπτυχιακό στην Ψυχοσεξουαλική Θεραπεία που προσφέρουμε από το 2019, και μας ενημέρωσαν ότι ο όρος «διαταραχή ταυτότητας φύλου» που αναγραφόταν στη συγκεκριμένη ανάρτηση, δεν χρησιμοποιείται πλέον και έχει αντικατασταθεί με άλλους.

Τους ευχαριστούμε για αυτή την ορθή παρέμβαση. Όντως το κείμενο που χρησιμοποιήθηκε στην ανάρτηση ήταν αυτό που είχε δημιουργηθεί αρχικά για το Μεταπτυχιακό, με βάση τα όσα προβλέπονταν στο ταξινομικό σύστημα ICD-10 το οποίο βρισκόταν ακόμα σε ισχύ και δεν είχε επικαιροποιηθεί σύμφωνα με το ICD-11. 

Από πλευράς μας έχουμε ήδη προβεί στη σχετική διόρθωση του συγκεκριμένου όρου της ανάρτησης.

Το ICPS διαχρονικά εκπαιδεύει και ευαισθητοποιεί επαγγελματίες υγείας στα ζητήματα φύλου και διεμφυλικής υγείας και αναδεικνύει την ανάγκη αντιμετώπισης του αποκλεισμού και των διακρίσεων έναντι των διεμφυλικών ατόμων και της τρανσφοβίας. Συγχρόνως, ετησίως στα προγράμματα του δίνει χώρο για τη διοργάνωση σχετικών ομιλιών και εργαστηρίων από μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ.

Κατανοούμε και επικροτούμε την ευαισθησία των ανθρώπων που έκαναν την επισήμανση και διαβεβαιώνουμε ότι  ήμασταν και θα είμαστε αρωγοί στην προάσπιση των δικαιωμάτων των διεμφυλικών ατόμων στην κοινωνία.


 

 

Για να στείλετε το σχόλιο σας, συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα και πατήστε το κουμπί 'Αποστολή'. Η συμπλήρωση των πεδίων με * είναι υποχρεωτική.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

php74