Τελευταία Νέα

Σεμινάριο "ΘΕΤΙΚΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ"

Το πρόγραμμα «Θετικοί Γονείς, Χαρούμενα Παιδιά» αφορά μια εκπαίδευση, η οποία απευθύνεται σε γονείς με παιδιά που παρουσιάζουν προβλήματα διαγωγής, υπερκινητικότητας, καθώς και παιδιά μικρής ηλικίας (3-8 χρόνων). Δημιουργήθηκε και κατοχυρώθηκε από τον παιδοψυχίατρο κ. Απόστολο Βούρδα. Η εκπαίδευση απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας και ειδικής αγωγής- ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, παιδαγωγοί, και λογοθεραπευτές. Η πρωτοποριακή μέθοδος αυτή, η οποία αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο για τους θεραπευτές, έχει σκοπό να βοηθήσει τους ειδικούς να προσφέρουν στους γονείς χρήσιμες στρατηγικές για να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο ρόλο τους. Η μέθοδος αυτή μπορεί να εφαρμοστεί τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο ή και σε πλαίσιο ζευγαριών. Επιπρόσθετα, η αποτελεσματικότητα της έχει αποδειχθεί ερευνητικά και κλινικά με τα ευρήματα να δείχνουν βελτίωση της συνολικής ψυχοπαθολογίας των παιδιών, και μείωση του γονικού στρες.
 
Φέτος, το Κολλέγιο ICPS εξασφάλισε την αποκλειστική συνεργασία με τον κ. Βούρδα και το πρόγραμμα ξεκίνησε στο χώρο του Κολλεγίου μας στις 20 και 21 Απριλίου 2018, με τον ίδιο τον κ. Βούρδα να επιμελείται της εκπαίδευσης. Κατά τη διάρκεια του πρώτου διημέρου του προγράμματος παρατέθηκε πληθώρα δεδομένων, θεωρητικών και ερευνητικών, των σύγχρονων προγραμμάτων πρώιμης παρέμβασης.
 
Η εκπαίδευση συνοδεύτηκε από παρουσίαση video με συναφή περιστατικά, καθώς και από βιωματικές ασκήσεις. Παράλληλα, διενεργήθη ένα παιχνίδι ρόλων (roleplay) και μία προσομείωση ομάδων μεταξύ των συμμετεχόντων μέσα στην αίθουσα για καλύτερη κατανόηση και αφομοίωση των τεχνικών και θεραπευτικών εργαλείων που παρουσιάστηκαν. Με το πέρας της εκπαιδεύσεως, στις 11-12 Μάη, θα χορηγηθεί πιστοποίηση παρακολούθησης και εκπαίδευσης, που παρέχει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να εφαρμόσουν κατευθείαν τις τεχνικές και τα εργαλεία που διδάχτηκαν.
Το δεύτερο μέρος της εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Μαΐου.
 
Για να στείλετε το σχόλιο σας, συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα και πατήστε το κουμπί 'Αποστολή'. Η συμπλήρωση των πεδίων με * είναι υποχρεωτική.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

php74