Τελευταία Νέα

Job Shadow Day

Το πρώτο Job Shadow Day στην Ελλάδα είναι γεγονός και το ΙCPS συμμετείχε στηρίζοντας την ισότητα στα επαγγελματικά δικαιώματα!
 
Ο Θεσμός που ξεκίνησε το 2008 στην Ιρλανδία, έχει ως στόχο την στήριξη της εργασίας των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, π.χ. ΑμεΑ. Απώτερος στόχος είναι να προβάλει τη θετική συμβολή των ανθρώπων αυτών στην εργασία, να προωθήσει τις ίσες ευκαιρίες στην απασχόληση και να καταρρίψει στερεότυπα. Φέτος συμμετέχουν 12 χώρες της Ευρώπης με 21 επιχειρήσεις που ανοίγουν τις πόρτες τους και υποδέχονται άτομα για να παρακολουθήσουν μία ημέρα στη θέση εργασίας που τους ενδιαφέρει.
 
Η πρωτοβουλία στη χώρα μας είναι της Ελληνικής Εταιρίας Υποστηριζόμενης Εργασίας. Το ICPS την Τετάρτη 25 Απριλίου, σε συνεργασία με την Πανελλαδική Ένωση για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση και την Επαγγελματική Επανένταξη (ΠΕΨΑΕΕ), φιλοξένησε δυο άτομα από το Κέντρο Ημέρας της Ένωσης, που συνεργάστηκαν με την Ελευθέρια Πετρακάκη, συντονίστρια του Τμήματος Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Κολλεγίου, στη διεκπεραίωση ακαδημαϊκών θεμάτων. Η ΠΕΨΑΕΕ είναι Επιστημονικό - Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο και ιδρύθηκε το 1997 και έχοντας ως βασικό σκοπό την ομαλή κοινωνική ενσωμάτωση των ατόμων με ψυχοκοινωνικές δυσκολίες αποτελεί έναν από τους σημαντικούς συνεργαζόμενους φορείς του Κολλεγίου σε επίπεδο πρακτικών. 
Η συνεργασία ήταν άριστη και έγινε σε κλίμα ικανοποίησης για όλους. 
 
 
 
 
Για να στείλετε το σχόλιο σας, συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα και πατήστε το κουμπί 'Αποστολή'. Η συμπλήρωση των πεδίων με * είναι υποχρεωτική.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

php74