Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών - ICPS

Τελευταία Νέα

Συμμετοχή του ICPS στην ημερίδα Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας

Το Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών - ICPS είχε την χαρά να συμμετάσχει στην επιστημονική ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Σπάρτης και το Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας, το Σάββατο 18 Νοεμβρίου στη Σπάρτη. Το θέμα της εκδήλωσης ήταν «Τρίγωνο γονέα-παιδιού-εκπαιδευτικού. Αναγνώριση και αξιολόγηση του τρόπου ανατροφής και της διαπαιδαγώγησης των παιδιών στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον».
Την ημερίδα συντόνισε ο κος Χρήστος Αλεξάκος, M.Sc, MA. Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Σπάρτης και στο πάνελ των ομιλητών βρέθηκαν αξιόλογοι συνεργάτες του Κολλεγίου. Πιο συγκεκριμένα, την ημερίδα τίμησαν με την ομιλία τους η κα. Γεωργία Μπούρη, M.Sc, Κοινωνική Λειτουργός, Προϊσταμένη του Δήμου Αθηναίων στη Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας και μέλος του Διδακτικού Προσωπικού του Κολλεγίου, η κα Κλεοπάρτα Καρνάκη, M.Sc, Ψυχολόγος, Ειδική παιδαγωγός και Καθηγήτρια στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Παιδοψυχολογίας του Κολλεγίου και η κα. Ειρήνη Καρακασίδου, M.Sc, Ph.D, Κλινική Ψυχολόγος και  Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του Κολλεγίου. 
Μετά τις ομιλίες υπήρξε γόνιμος διάλογος και ερωτήσεις επί των θεμάτων που πραγματεύτηκαν οι εισηγητές, καθώς το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων για τη συγκεκριμένη θεματολογία ήταν μεγάλο. Η ενημέρωση της κοινότητας για θέματα ειδικού και γενικού ενδιαφέροντος αποτελεί ένα σημαντικό βήμα πρόληψης και ενίσχυσης της ευημερίας του ατόμου και της κοινωνίας. Το Κολλέγιο τιμά με την παρουσία του τέτοιες δράσεις, βάζοντας το δικό του λιθαράκι στην προσπάθεια σύνδεσης της επιστημονικής γνώσης με την καθημερινή πρακτική.
 
 
 

Για να στείλετε το σχόλιο σας, συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα και πατήστε το κουμπί 'Αποστολή'. Η συμπλήρωση των πεδίων με * είναι υποχρεωτική.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας