Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών - ICPS

Τελευταία Νέα

Το ICPS δίπλα στους Επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας. Μια προσφορά με Ιστορία

Το Κολλέγιο επενδύει σημαντικά στη μακρά του παράδοση στη διοργάνωση σεμιναρίων και εργαστηρίων για την αντιμετώπιση της Επαγγελματικής Εξουθένωσης των Επαγγελματιών Υγείας. Το 1989 οργανώθηκε από τους ιδρυτές του Κολλεγίου ένα πρωτοπόρο εκπαιδευτικό σεμινάριο για νοσηλευτές από την Ιρλανδία και την Τσεχία. Το σεμινάριο σημείωσε τόσο μεγάλη επιτυχία, κάτι που μαρτυρούν οι πλούσιες εμπειρίες που αποκόμισαν οι συμμετέχοντες αλλά και οι συνεργασίες που αναπτύχθηκαν, με αποτέλεσμα να επαναληφθεί ανανεωμένο και πιο σύγχρονο από ποτέ το 2008, για τους Έλληνες νοσηλευτές, στη Θεσσαλονίκη, με έντονο βιωματικό χαρακτήρα και έμφαση στην προσωπική ανάπτυξη.

Το Γενάρη 2016, το Κολλέγιο ξεκίνησε την εκπαίδευση για τους εργαζόμενους του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Πατρών, η οποία ολοκληρώθηκε το Μάρτιο 2016. Ο Κωνσταντίνος Παππάς ηγήθηκε της εκπαίδευσης με τους ψυχιάτρους, τους ψυχολόγους, τους κοινωνικούς λειτουργούς, τους νοσηλευτές και το διοικητικό προσωπικό, σε συνεργασία με τη Διευθύντρια του Κέντρου Δρ. Σωτηριάδου. Τις Ομάδες Συνάντησης των εργαζομένων που διεξήχθησαν στο πλαίσιο του follow up της εκπαίδευσης συντόνισε η Αθηνά Δελλαπόρτα.

Η εκπαίδευση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και οι εργαζόμενοι όχι μόνο κατάφεραν να βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας τους, αλλά ισχυροποίησαν τους επαγγελματικούς τους δεσμούς και ανέδειξαν τις κοινές τους αξίες με κυρίαρχη την προσφορά στον Άνθρωπο.

Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016, το ICPS, μέσω της Potential και των εκπαιδευτών Σωτήρη Καραγιάννη και Αθηνά Δελλαπόρτα, συμμετείχε στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Αίγλη Ζαππείου για την Ψυχική Υγεία, πραγματοποιώντας εκπαιδευτικό εργαστήριο για ομάδα 80 Νοσηλευτών Ψυχικής Υγείας των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων Αττικής. 

Για να στείλετε το σχόλιο σας, συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα και πατήστε το κουμπί 'Αποστολή'. Η συμπλήρωση των πεδίων με * είναι υποχρεωτική.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας