Τελευταία Νέα

Συνέντευξη: Αποκλείστηκαν Τυχάρπαστοι Αλλά Όχι Μόνο

  • 15/09/2010
Την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010 η εφημερίδα Metro δημοσίευσε συνέντευξη του Διευθυντή Διοίκησης του ICPS, Κωνσταντίνου Παππά για το ICPS. Η συνέντευξη έχει ως εξής:
 
Ο Κωνσταντίνος Παππάς, Διευθυντής Διοίκησης του ICPS, μιλά στη «metro» για τα προγράμματα σπουδών του Κέντρου, τα προνόμια που απολαμβάνουν οι φοιτητές του, ενώ σχολιάζει και τις αλλαγές που προώθησε το υπουργείο Παιδείας για τα Κέντρα Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης.
 
Το ICPS είναι μεταξύ των ΚΕΜΕ που πήραν άδεια από το υπουργείο Παιδείας. Αλλάζει αυτό κάποια δεδομένα στη μέχρι τώρα πορεία σας;
 
Η αδειοδότηση από το υπουργείο Παιδείας δεν σχετίζεται με την ποιότητά μας σε επίπεδο εκπαίδευσης. Αυτή έχουμε φροντίσει να τη διασφαλίσουμε εδώ και μια εικοσαετία, με επίπονη προσπάθεια και επιμονή. Γι΄ αυτό, εξάλλου, αναγνωριζόμαστε από το ευρύ κοινό ως αξιόπιστοι και εξειδικευμένοι γνώστες των αντικειμένων εκπαίδευσης που προσφέρουμε. Θα έλεγα, όμως, ότι η διαδικασία αδειοδότησης αποτέλεσε από τη μια πλευρά μια ώθηση για τη βελτίωση των κτιριακών υποδομών μας, ενώ, από την άλλη ξεκαθάρισε σε ένα σημαντικό βαθμό ποια ιδρύματα έχουν δικαίωμα να συνεργάζονται με πανεπιστήμια του εξωτερικού και να προσφέρουν τα πτυχία/μεταπτυχιακά τους στην Ελλάδα – με όποια δικαιώματα απορρέουν από αυτά. Το ICPS συνεχίζει ακόμα πιο εντατικά, αλλά πάντα με την ίδια ποιότητα, την ανάπτυξη νέων συνεργασιών και προγραμμάτων σπουδών.
 
Θεωρείτε πως τα αυστηρότερα μέτρα για την αδειοδότηση των ΚΕΜΕ από το υπουργείο Παιδείας θα βάλουν μια τάξη και θα αναβαθμίσουν τη μεταλυκειακή εκπαίδευση; 
 
Καταρχήν, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι τα μέτρα της αδειοδότησης σε πολλές περιπτώσεις υπήρξαν άδικα και μη αναλογικά προς το μέγεθος του κάθε κολλεγίου, κάτι το οποίο υπογράμμισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και αναμένουμε από την ηγεσία του υπουργείου να το διορθώσει άμεσα. Είναι σαφές ότι με αυτά τα μέτρα αποκλείστηκαν «τυχάρπαστοι» του χώρου, το οποίο είναι θετικό βέβαια, αλλά συγχρόνως έθεσαν σε κίνδυνο ή και απέκλεισαν πολύ σοβαρούς οργανισμούς, οι οποίοι είχαν την ατυχία να μην μπορούν να εκδώσουν την απαιτούμενη εγγυητική επιστολή κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης που γνώρισε ποτέ αυτός ο τόπος. 
 
Ποια είναι τα προγράμματα σπουδών που προσφέρει το ICPS; 
  
Το ICPS εξειδικεύεται στις ανθρωπιστικές επιστήμες και, ιδιαίτερα, στον χώρο της Ψυχολογίας. Έτσι, προσφέρουμε ένα πρόγραμμα Ψυχολογίας, Μεταπτυχιακά στην Παιδοψυχολογία και στην Ψυχολογία της Υγείας με το University of Central Lancashire, Μεταπτυχιακό στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική με το University of Strathclyde, το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Ψυχοθεραπείας σε συνεργασία με τη European Association for Psychotherapy και πολλά άλλα σεμιναριακά προγράμματα. 
 
Τι προσφέρει στους αποφοίτους του;
 
Μεταξύ άλλων επαγγελματική υποστήριξη και δικτύωση στην αγορά εργασίας μέσω εκπαιδευμένων εποπτών, πρόσβαση στην πιο σύγχρονη βιβλιογραφία για συντήρηση γνώσεων, αλλά και σημαντικές μειώσεις διδάκτρων για περαιτέρω εκπαίδευση και κατάρτιση σε νέα αντικείμενα.
 
Για να στείλετε το σχόλιο σας, συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα και πατήστε το κουμπί 'Αποστολή'. Η συμπλήρωση των πεδίων με * είναι υποχρεωτική.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

php74