Τελευταία Νέα

Η Εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" για το ICPS

  • 03/09/2011
To Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011 η εφημερίδα Ελευθεροτυπία σε αφιέρωμα για την Εκπαίδευση με τίτλο "Ο Τρίτος Δρόμος της Εκπαίδευσης", αναφέρθηκε στο ICPS ως εξής:
 
Σπουδές Με Γνώμονα τον Άνθρωπο
 
Το ICPS, το εξειδικευμένο Κολλέγιο στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες, ιδρύθηκε το 1989 και έκτοτε πρωτοπορεί στο σχεδιασμό και τη λειτουργία ποιοτικών προγραμμάτων σπουδών στον τομέα της Ψυχολογίας και των ειδικοτήτων της (συμβουλευτική, παιδοψυχολογία, ψυχολογία της υγείας, ψυχοθεραπεία κτλ), αλλά και σε τομείς όπως η Καθοδήγηση (Coaching), η Επικοινωνία, η Εκπαίδευση κ.α.
 
Το Κολλέγιο προσφέρει σε συνεργασία με το University of Central Lancashire εξειδικευμένο Bachelor of Science στην Ψυχολογία,  το μοναδικό στην Ελλάδα Master of Science στην Παιδοψυχολογία και Master of Science στην Ψυχολογία της Υγείας. Σε συνεργασία με το University of Strathclyde προσφέρει το ισχυρότερο στην Ανατολική Ευρώπη Master of Science στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική.  Σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ψυχοθεραπείας (EAP) προσφέρει το μοναδικό πιστοποιημένο πρόγραμμα Προσωποκεντρικής Ψυχοθεραπείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο οδηγεί στην απόκτηση του European Certificate in Psychotherapy (ECP). Σε συνεργασία με τις Management Development Institute (MDI), Corporate Coach U (CCU) και American Management Association (ΑΜΑ) προσφέρει πρόγραμμα εκπαίδευσης στο Coaching. Επιπλέον, προσφέρει μια σειρά από εξειδικευμένα επαγγελματικά προγράμματα/σεμινάρια στις Δεξιότητες Συμβουλευτικής, στην Επικοινωνία/Προσωπική Ανάπτυξη, στην Εφαρμοσμένη Παιδοψυχολογία και Συμβουλευτική Παιδιών κ.α. 
 
Το ίδρυμα πρωτοπορεί και σε ερευνητικό επίπεδο με δημοσιεύσεις, σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ερευνών που διεξάγουν οι σπουδαστές και το ακαδημαϊκό προσωπικό. Σύντομα, μάλιστα, αναμένεται η έκδοση των πρακτικών του Διεθνούς Συνεδρίου στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία, που διοργάνωσε το Κολλέγιο και στο οποίο συμμετείχαν επιστήμονες από 25 χώρες.  
 
To Κολλέγιο λειτουργεί με άδεια του Υπουργείου Παιδείας και τα προγράμματά του ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των Ευρωπαϊκών Οδηγιών για την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων στην Ε.Ε.
 

 

Για να στείλετε το σχόλιο σας, συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα και πατήστε το κουμπί 'Αποστολή'. Η συμπλήρωση των πεδίων με * είναι υποχρεωτική.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

php74