Τελευταία Νέα

Η Εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" για το ICPS

  • 10/09/2011
Τo Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011 η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ σε αφιέρωμα για την Εκπαίδευση με τίτλο Δρόμοι μετά το Λύκειο, αναφέρθηκε στο ICPS ως εξής:
 
Εξειδίκευση στην Ψυχολογία και στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες
 
Το ICPS, το εξειδικευμένο Κολλέγιο στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες, ιδρύθηκε το 1989 και έκτοτε πρωτοπορεί στο σχεδιασμό και τη λειτουργία ποιοτικών προγραμμάτων σπουδών στον τομέα της Ψυχολογίας και των ειδικοτήτων της (συμβουλευτική, παιδοψυχολογία, ψυχολογία της υγείας, ψυχοθεραπεία κτλ),αλλά και σε τομείς όπως η Καθοδήγηση (Coaching), η Επικοινωνία, η Εκπαίδευση κ.α. 
 
Το Κολλέγιο σε συνεργασία με το University of Central Lancashire προσφέρει  εξειδικευμένο Bachelor of Science στην Ψυχολογία, το οποίο ανταποκρίνεται στις νέες ανάγκες μια διευρυμένης Ευρωπαϊκής αγοράς και στις απαιτήσεις των Ευρωπαϊκών Οδηγιών για την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων στην ΕΕ. Πάνω από 20 εξειδικευμένοι επιστήμονες, εγκεκριμένοι από το Πανεπιστήμιο, δίνουν γνώσεις αιχμής στους σπουδαστές του προγράμματος.
 
Επιπλέον, το Κολλέγιο προσφέρει το μοναδικό στην Ελλάδα Master of Science στην Παιδοψυχολογία και Master of Science στην Ψυχολογία της Υγείας. Σε συνεργασία με το University of Strathclyde προσφέρει το ισχυρότερο στην Ανατολική Ευρώπη Master of Science στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική.  Σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ψυχοθεραπείας (EAP) προσφέρει το μοναδικό πιστοποιημένο πρόγραμμα Προσωποκεντρικής Ψυχοθεραπείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο οδηγεί στην απόκτηση του European Certificate in Psychotherapy (ECP). Ακόμα, προσφέρει μια σειρά από εξειδικευμένα επαγγελματικά προγράμματα/σεμινάρια στις Δεξιότητες Συμβουλευτικής, στην Επικοινωνία/Προσωπική Ανάπτυξη, στην Εφαρμοσμένη Παιδοψυχολογία και Συμβουλευτική Παιδιών και σε συνεργασία με τις Management Development Institute (MDI), Corporate Coach U (CCU) και American Management Association (ΑΜΑ) προσφέρει πρόγραμμα εκπαίδευσης στο Coaching κ.α. 
 
Το ίδρυμα πρωτοπορεί και σε ερευνητικό επίπεδο με δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ερευνών που διεξάγουν οι σπουδαστές και το ακαδημαϊκό προσωπικό. To Κολλέγιο λειτουργεί με άδεια του Υπουργείου Παιδείας και τα προγράμματά του ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των Ευρωπαϊκών Οδηγιών για την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων στην Ε.Ε. 
 

 

Για να στείλετε το σχόλιο σας, συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα και πατήστε το κουμπί 'Αποστολή'. Η συμπλήρωση των πεδίων με * είναι υποχρεωτική.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

php74