Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών - ICPS

Τελευταία Νέα

Αφιέρωμα στον Μιχάλη Σουρμελάκη

  • 27/05/2014

Με πολύ μεγάλη θλίψη ανοίγουμε αυτή τη σελίδα - αφιέρωμα στον πολυαγαπημένο και πολύτιμο συνεργάτη του Κολλεγίου μας, Μιχάλη Σουρμελάκη, που τόσο αναπάντεχα έφυγε από κοντά μας. Ένας πραγματικός δάσκαλος της Συμβουλευτικής με έντονη κριτική άποψη για καθετί που αποτελούσε κατεστημένο εντός και εκτός της αίθουσας, ο Μιχάλης βοήθησε σημαντικά στην ανάπτυξη του οργανισμού ιδίως τα τελευταία χρόνια. Η διεισδυτική του ματιά και η δομημένη σκέψη του, αλλά και η διακριτική επιμονή στις τεκμηριωμένες απόψεις του, συνετέλεσαν στην αναδιαμόρφωση του Μεταπτυχιακού της Προσωποκεντρικής Συμβουλευτικής και του Τμήματος Συμβουλευτικής γενικότερα.
 
Ο Μιχάλης γεννήθηκε το 1967 στο Ρέθυμνο Κρήτης. Μετά από φοίτηση ενός χρόνου στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (ΑΣΟΕΕ) στο τμήμα Στατιστικής και Πληροφορικής συνέχισε τις σπουδές του και αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας της Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ακολούθως, συνέχισε τις σπουδές του στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική που προσφέρει το ICPS σε συνεργασία με το University of Strathclyde όπου και ολοκλήρωσε την μεταπτυχιακή του εργασία (master thesis). Επίσης, ήταν υποψήφιος διδάκτορας στο Τμήμα Ψυχολογίας - τομέας κλινικής ψυχολογίας - του Πάντειου Πανεπιστημίου.
 
Είχε εργαστεί στον οργανισμό ¨S.O.S Τηλεφωνική Συμπαράσταση¨, στο ¨Στρατιωτικό Ψυχιατρικό Νοσοκομείο 414¨, σε έρευνες αγοράς στις εταιρείες ICAP και QED και ως εκπαιδευτής στο πρόγραμμα που διεξήχθη από την Ακαδημία Επαγγελμάτων Υγείας με θέμα: ¨Αποκατάσταση ασθενών με καρδιαγγειακά προβλήματα¨. Από το 2002 συνεργάστηκε με το ICPS ως εκπαιδευτής/διευκολυντής  στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική. Επίσης, εργάστηκε με ενήλικες ως προσωποκεντρικός σύμβουλος και ψυχοθεραπευτής, καθώς και ως προσωποκεντρικός επόπτης.


Ήταν μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας (EAP) και είχε δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα στο χώρο της ψυχολογίας της υγείας και των θεωριών προσωπικότητας, ενώ τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα τα τελευταία χρόνια εστιάστηκαν στην Εκπαίδευση στη Συμβουλευτική. Τα <<μη επιστημονικά>> του ενδιαφέροντα αναφέρονταν στη λογοτεχνία, το θέατρο, το σινεμά, τη μουσική, και το χορό, το κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι και γενικότερα στον μπελά και στη γοητεία του ανθρώπινου σχετίζεσθαι.


Καλό ταξίδι Μιχάλη... Θα μας λείψεις πολύ...
 

Για να στείλετε το σχόλιο σας, συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα και πατήστε το κουμπί 'Αποστολή'. Η συμπλήρωση των πεδίων με * είναι υποχρεωτική.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας