Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών - ICPS

Τελευταία Νέα

Συμμετοχές σπουδαστών σε Διεθνή και Πανευρωπαϊκά συνέδρια

  • 25/05/2015
Το Κολλέγιο είναι υπερήφανο για την επιτυχημένη συμμετοχή που είχαν οι σπουδάστριες μας Χατζησταύρου Αλεξάνδρα και Γιουρντά Άννα-Μαρία σε πανευρωπαϊκά και διεθνή συνέδρια. 
 
Πιο συγκεκριμένα, η Αλεξάνδρα Χατζησταύρου συμμετείχε στο 4ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο: "Διασύνδεση Δημιουργικών Τεχνών-Παιδεία-Θεραπεία" που διοργανώθηκε από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ.(19-22/3/15). Η κυρία Χατζησταύρου είναι μουσικός-μουσικοθεραπεύτρια και ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική στο ICPS.
Στην παρουσίασή της με τίτλο: "Arts-Creativity-Communication: A Person–Centered Approach in Psychotherapy through Arts with children and adolescents on the Autistic Spectrum and Asperger Syndrome" ασχολήθηκε με το πώς - στα πλαίσια της προσωποκεντρικής συμβουλευτικής - οι δημιουργικές τέχνες μπορούν να συνδεθούν για να ενισχύσουν τη λειτουργικότητα παιδιών και ενηλίκων με αυτισμό.
 
Η Άννα-Μαρία Γιουρντά, που τώρα φοιτά στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ICPS "Ψυχολογία της Υγείας", έπειτα από σπουδές νοσηλευτικής ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό "Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και Επείγουσα Νοσηλευτική" από το Τμήμα Ιατρικής του Ε.Κ.Π.Α.  και πήρε μέρος στο "8ο Πανελλήνιο & 7ο Πανευρωπαϊκό Επιστημονικό & Επαγγελματικό Νοσηλευτικό Συνέδριο" της Θεσσαλονίκης (7–10/5/15). Η  παρουσίασή της με τίτλο "Ο διαβητικός ασθενής στο νοσοκομείο"  έδωσε στοιχεία για τη νοσηλεία των διαβητικών, την αγωγή μετά τη νοσηλεία τους και το πώς αυτή επηρεάζει τη ζωή τους. Επιπλέον, μίλησε για τους στόχους του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αναδεικνύοντας τη διαφορετικότητα του κάθε ασθενούς ως προς τα χαρακτηριστικά, τις ανάγκες και τον τρόπο θεραπείας.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στη συνέχιση των σπουδών τους και προσμένουμε στις επόμενες παρουσιάσεις τους.  
 

Για να στείλετε το σχόλιο σας, συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα και πατήστε το κουμπί 'Αποστολή'. Η συμπλήρωση των πεδίων με * είναι υποχρεωτική.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας