Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών - ICPS
(+30) 210 64 56 565

Προσωπικό

Μαρία Χριστοπούλου,
B.A., B.Sc., M.Sc.,

Η Μαίρη ολοκληρώνοντας τις σπουδές της στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, συνέχισε με Πτυχίο στην Ψυχολογία και Μεταπτυχιακό στην Οργανωτική Ψυχολογία με άριστα από το Πανεπιστήμιο του Hertfordshire. Σύντομα θα είναι κάτοχος και του Μεταπτυχιακού στη Θετική Ψυχολογία, από το Πάντειο Πανεπιστήμιο.
 
Τα τελευταία 7 χρόνια διδάσκει μαθήματα όπως «Στατιστική» και «Μεθοδολογία Έρευνας» τόσο σε προπτυχιακό όσο και μεταπτυχιακό επίπεδο και εποπτεύει πτυχιακές και διπλωματικές εργασίες φοιτητών. Δραστηριοποιείται αρκετά στον τομέα της έρευνας στην Ψυχολογία, συμμετέχοντας με ανακοινώσεις σε Συνέδρια από το 2010, ενώ από το 2015 συνεργάζεται εθελοντικά με το ΕΠΙΨΥ (Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής) σε μελέτες που αφορούν τον εθισμό μαθητών στο διαδίκτυο.
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν την Οργανωτική, Κοινωνική, και Θετική Ψυχολογία. Πιο συγκεκριμένα, περιλαμβάνουν τη μελέτη της ψυχικής ανθεκτικότητας και του «απολαμβάνειν» στην εκπαίδευση και στην εργασία, της επαγγελματική δέσμευσης, των δεξιοτήτων επικοινωνίας, της έκφρασης συναισθημάτων στο διαδίκτυο, αλλά και τη μελέτη παραγόντων οικογένειας που συνδέονται με την προβληματική χρήση διαδικτύου σε νέους.
 
Είναι μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων από το 2012. Επίσης, έχει εκπαιδευτεί στη χρήση του εργαλείου Επαγγελματικού Προσανατολισμού «Πυξίδα» από την εταιρία SHL Hellas. Αυτό που την εμπνέει είναι πάντα η επικοινωνία με νέους ανθρώπους και οι θετικές σχέσεις. 
 
 
Προφορικές Ανακοινώσεις σε Συνέδρια
 
Λαΐνης, K. & Χριστοπούλου, Μ. (2016) «Συναισθηματική Νοημοσύνη, Εστίαση Ελέγχου και Αισιοδοξία ως προβλεπτικοί παράγοντες της Ψυχικής Ανθεκτικότητας σε δείγμα φοιτητών» (6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συμβουλευτικής Ψυχολογίας).
Χατζηαντωνάκη, Β. & Χριστοπούλου, Μ. (2016)«Στάση απέναντι στην αναζήτηση επαγγελματικής ψυχολογικής υποστήριξης: μοτίβα σχέσεων και διαστάσεις κοινωνικής στήριξης» (6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συμβουλευτικής Ψυχολογίας).
Χριστοπούλου, Μ., Παπάζογλου, Ν. & Τακούση, Μ. ( 2016) «Κατάθλιψη, άγχος και στρες σε ασθενείς με Ρευματοειδή Αρθρίτιδα: ο ρόλος της αντίληψης της νόσου» (5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικής Ψυχολογίας και Ψυχολογίας της Υγείας).
Σταθογιάννη, Μ., Τακούση, Μ. & Χριστοπούλου, Μ. (2016) «Γενόσημα φάρμακα και τήρηση της φαρμακευτικής αγωγής» (5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικής Ψυχολογίας και Ψυχολογίας της Υγείας).
Χριστοπούλου, Μ. & Σταυροπούλου, Κ. (2010) «Εθισμός στο διαδίκτυο: μελέτη προβληματικών συμπεριφορών χρήσης σε σχέση με το φύλο και την προσωπικότητα σε φοιτητικό πληθυσμό» (4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικής Ψυχολογίας και Ψυχολογίας της Υγείας).

Δεξιότητες Εκπαιδευτή

Μεθοδολογία Έρευνας
Οργανωτική Ψυχολογία
Θετική Ψυχολογία
Κοινωνική Ψυχολογία

Εκπαίδευση & Κατάρτιση

 • 2016-present
  M.Sc. Θετικής Ψυχολογίας
  Πάντειο Πανεπιστήμιο
 • 2009-2011
  M.Sc. Οργανωτικής Ψυχολογίας
  University of Hertfodshire, UK
 • 2006-2009
  Β.Α. Ψυχολογίας
  University of Hertfodshire, UK
 • 2001-2006
  Β.Α Επικοινωνίας και ΜΜΕ
  Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστημίο Αθηνών
Εγγραφείτε στο Newsletter μας