Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών - ICPS
(+30) 210 64 56 565

Προσωπικό

Αλεξάνδρα Ράικου
Β.Α., M.Sc., ECP

Η Αλεξάνδρα εργάζεται από το 2000 ως ψυχολόγος/ψυχοθεραπεύτρια στη Μονάδα Ψυχολογικής Απεξάρτησης Τοξικομανών 18 Άνω, η οποία υπάγεται στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής. Στα πλαίσια της δουλειάς της στο χώρο της τοξικοεξάρτησης, το κύριο έργο της αποτελεί η ατομική και η ομαδική ψυχοθεραπεία των χρηστών, καθώς και οι ομάδες γονέων. Είναι μέλος της EAP (European Association for Psychotherapy) και του ITACA - Σωματείο των Ευρωπαίων Επαγγελματιών Λειτουργών για την αντιμετώπιση της ουσιοεξάρτησης, Ελληνικό Τμήμα.
 
Από το 2012 είναι εισηγήτρια στο εκπαιδευτικό σεμινάριο για τη θεραπευτική αντιμετώπιση των εξαρτήσεων, «Εθισμοί και Ψυχική Λειτουργία. Θεωρία και Κλινική Πράξη», που πραγματοποιεί η μονάδα 18 Άνω. Έχει συνεδριακή και σεμιναριακή συμμετοχή στους χώρους της ενασχόλησής της (Τοξικοεξάρτηση και Προσωποκεντρική Συμβουλευτική).
 
Η Αλεξάνδρα ανήκει στο ακαδημαϊκό προσωπικό του ICPS από το 2003 και είναι εκπαιδεύτρια/διευκολύντρια στο Τμήμα Συμβουλευτικής. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός της είναι η Προσωποκεντρική Συμβουλευτική ενηλίκων, εφαρμοσμένη τόσο στο πεδίο της θεραπείας όσο και της εκπαίδευσης και εποπτείας. 
 

 

Δεξιότητες Εκπαιδευτή

Προσωποκεντρική Συμβουλευτική
Εξαρτήσεις
Εποπτεία
Συμβουλευτική Ζεύγους

Εκπαίδευση & Κατάρτιση

 • 2012
  Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Ψυχοθεραπείας – ECP
  European Association for Psychotherapy
 • 2012
  M.Sc. στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική
  University of Strathclyde (ICPS)
 • 1994-1999
  B.Sc. Ψυχολογίας
  Πάντειο Πανεπιστήμιο
Εγγραφείτε στο Newsletter μας