(+30) 210 64 56 565

Προγράμματα Συμβουλευτικής

DIPLOMA ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ

Περιγραφή Προγράμματος

Το ICPS σε συνεργασία με την Pearson - Edexcel, το μεγαλύτερο φορέα πιστοποίησης προσόντων με παρουσία σε πάνω από 90 χώρες, προσφέρει στην Ελλάδα το επαγγελματικό πρόγραμμα πιστοποίησης Diploma in Therapeutic Counselling. Η εξειδίκευση του ICPS στις ανθρωπιστικές επιστήμες και ειδικά στην ψυχοθεραπεία τα τελευταία 27 έτη, αποτέλεσε την αφορμή για τη σύναψη συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών (ICPS - Edexcel) και τη διαμόρφωση και προσφορά ενός ισχυρού προγράμματος κατάρτισης επαγγελματιών στο αντικείμενο της Συμβουλευτικής.
 
Το Diploma στη Συμβουλευτική είναι επιπέδου 5 στο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων και αποτελεί την ιδανική επιλογή για όσους ενδιαφέρονται να εκπαιδευτούν για πρώτη φορά στη Συμβουλευτική, να αναπτύξουν γνώσεις και  δεξιότητες τόσο στη θεωρία όσο και στην πράξη, να ενσωματώσουν την αποκτηθείσα γνώση στο ήδη υπάρχον επάγγελμά τους ή να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την δραστηριοποίηση τους στο χώρο της ψυχικής υγείας. Πρόκειται για ένα πλήρες πρόγραμμα επαγγελματικής, ακαδημαϊκής και βιωματικής εκπαίδευσης που φέρει τη σφραγίδα ποιότητας και εμπειρίας του ICPS.
 
Το πρόγραμμα, όπως προσφέρεται από το Κολλέγιο, δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να εκπαιδευτούν στη Θεραπευτική Προσέγγιση που τους ταιριάζει, με επιλογή ανάμεσα στην Προσωποκεντρική, Γνωσιακή-Συμπεριφορική ή τη Συναλλακτική Ανάλυση. Επιπλέον, σε συμφωνία με την ευρύτερη φιλοσοφία του ICPS, διέπεται από το σεβασμό προς τη μοναδικότητα και τους ρυθμούς ανάπτυξης και μάθησης κάθε εκπαιδευόμενου και αποσκοπεί στη διαμόρφωση και ανάδειξη του προσωπικού στυλ κάθε ανερχόμενου επαγγελματία ψυχικής υγείας.
 

Δομή Προγράμματος

Το πρόγραμμα έχει συνολική διάρκεια 3 ακαδημαϊκά εξάμηνα, τα οποία περιλαμβάνουν 8 μαθήματα γενικής και εξειδικευμένης συμβουλευτικής, καθώς και πρακτική άσκηση.
 
 
 
 

 

Γιατί να το κάνεις;

Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να καλύπτουν τα παρακάτω προαπαιτούμενα για να κάνουν αίτηση:
 
 • Aπολυτήριο Λυκείου
 • Ηλικία άνω των 21 ετών
 
Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες των οποίων τα κίνητρα, μεταξύ άλλων, είναι:
 
 • η προσωπική τους ανάπτυξη
 • η εκκίνηση ή/και εδραίωση μιας καριέρας σχετικής με το χώρο της Συμβουλευτικής
 • η  συμμετοχή τους σε ομάδες/οργανώσεις κοινωνικής υποστήριξης
 • η ενσωμάτωση των δεξιοτήτων Συμβουλευτικής στο ήδη υπάρχον αντικείμενο εργασίας τους
 • η διερεύνηση του ενδιαφέροντος για την ψυχολογία/συμβουλευτική και η συνέχιση της κατάρτισής τους στο αντικείμενο
 • το εύρος του αντικειμένου των επαγγελματιών στους οποίους απευθύνεται το Πρόγραμμα αποτελεί βασικό του πλεονέκτημα, καθώς παρέχει την δυνατότητα στους συμμετέχοντες να μοιράζονται τις εμπειρίες και τις ιδέες τους με άτομα διαφορετικού επαγγελματικού υπόβαθρου, διευρύνοντας τους ορίζοντές τους και προσεγγίζοντας τη Συμβουλευτική σε ολιστικό επίπεδο
 

 

Μαρτυρίες

Είναι ένα δυνατό πρόγραμμα σε όλα του τα σημεία: ακαδημαϊκό, πρακτικής και εισηγητών – ιδίως η πρακτική που με βοήθησε να κατασταλάξω ότι θέλω να ασχοληθώ επαγγελματικά με τη συμβουλευτική...
Περισσότερα...

Σπυρίδωνος Άννα

Απέκτησα γνώσεις για συμπεριφορές, ανθρώπους, και για την ίδια συμβουλευτική. Με βοήθησε πολύ στη στάση μου γενικώς στη ζωή και απέναντι στους ανθρώπους. Επίσης κατάλαβα τι είναι η Συμβουλευτική.

Ανδριάνη Χασάπη

Το πρόγραμμα αυτό αποτέλεσε μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία που μου άλλαξε ριζικά τον τρόπο σκέψης και με βοήθησε να εξελιχτώ, να διευρυνθώ ως άτομο και μου έδωσε σε μικρό, σχετικά, χρονικό διάστημα, ουσιαστική γνώση γύρω από την Προσωποκεντρική Προσέγγιση... Περισσότερα...

Μάριος Σκιαδάς

Το πιο θετικό σημείο του προγράμματος για μένα είναι η ενθάρρυνση και η εμπιστοσύνη που δείχνουν οι εκπαιδευτές αλλά και το ίδιο το Κολλέγιο στις δυνάμεις των σπουδαστών…Περισσότερα...

Μάριος Τσαγκάρης
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
Για να στείλετε το σχόλιο σας, συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα και πατήστε το κουμπί 'Αποστολή'. Η συμπλήρωση των πεδίων με * είναι υποχρεωτική.

Καθηγητές

Παναγιώτης Απότσος,
B.Sc., Pg.Dip., M.Sc., ECP

Συμβουλευτική, Ψυχοσεξουαλικές Διαταραχές

Γιάννης Δημητρίου,
B.A., Pg. Dip., ECP

Συμβουλευτική, Εξαρτήσεις, Εποπτεία

Ηλέκτρα Διακολαμπριανού,
B.Sc., Pg.Dip., Ph.D.c.

Συμβουλευτική, Θεραπεία Μέσω Τέχνης

Κωνσταντίνος Μπίτας
M.D.

Ψυχοπαθολογία, Συγκριτική Μελέτη Ψυχοθεραπειών

  Γεωργία Μπούρη
  B.Sc., M.Sc., ECP

  Συμβουλευτική, Οικογενειακή Βία
  Εγγραφείτε στο Newsletter μας