(+30) 210 64 56 565

Προγράμματα Συμβουλευτικής

PROFESSIONAL CERTIFICATE ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ

Περιγραφή Προγράμματος

Το ICPS σε συνεργασία με την Pearson - Edexcel, το μεγαλύτερο φορέα πιστοποίησης προσόντων με παρουσία σε πάνω από 90 χώρες, προσφέρει στην Ελλάδα το επαγγελματικό πρόγραμμα πιστοποίησης: «Professional Certificate in Counselling Skills». Η εξειδίκευση του ICPS στις ανθρωπιστικές επιστήμες και ειδικά στη συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία τα τελευταία 26 έτη, οδήγησε στην προσφορά ενός νέου προγράμματος εκπαίδευσης στις δεξιότητες συμβουλευτικής που προσφέρεται σχεδόν εξολοκλήρου από απόσταση,  ενώ ταυτόχρονα συνδυάζει τη βιωματική εκπαίδευση και την προσωπική ανάπτυξη των συμμετεχόντων.
 
Το Επαγγελματικό Πιστοποιητικό στις Δεξιότητες Συμβουλευτικής είναι επιπέδου 5 στο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων και αποτελεί την ιδανική επιλογή για όσους ενδιαφέρονται:
 
  • να εκπαιδευτούν για πρώτη φορά στη Συμβουλευτική
  • να αναπτύξουν γνώσεις και  δεξιότητες τόσο στη θεωρία όσο και στην πράξη
  • να ενσωματώσουν την αποκτηθείσα γνώση στο ήδη υπάρχον επάγγελμά τους
  • να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την δραστηριοποίησή τους στο χώρο της ψυχικής υγείας
 
Μετά την απόκτηση του Πιστοποιητικού αυτού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την εισαγωγή τους στο Μεταπτυχιακό στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία.
 
Οι κάτοχοι επαγγελματικών τίτλων από την Pearson - Edexcel κατοχυρώνουν βάσει του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Πιστοποίησης πιστωτικές μονάδες για τα μαθήματα που έχουν παρακολουθήσει. Οι πιστωτικές μονάδες (credits) αυτές αναγνωρίζονται από πολλά πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού εφόσον οι σπουδαστές επιθυμούν να συνεχίσουν περαιτέρω τις σπουδές τους σε συναφές αντικείμενο.
 

 

Δομή Προγράμματος

Το Πρόγραμμα είναι ιδανικό για εργαζόμενους και όσους μένουν εκτός Αθηνών καθώς προσφέρεται κατά 80% με εξ αποστάσεως φοίτηση. H συνολική του διάρκεια είναι έξι μήνες, ενώ η εκπαίδευση γίνεται με τη χρήση συγχρονικής και ασύγχρονης τεχνολογίας, όπως παρουσιάζεται και στο παρακάτω σχήμα.
 
Προκειμένου να μπορούν οι σπουδαστές να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα, θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή με οπτικοακουστικά μέσα, πρόσβαση στο Διαδίκτυο και να έχουν βασικές γνώσεις χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών.
 
Βασικές Ενότητες - Θεματολογία
 
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκπαίδευση στους σημαντικότερους τομείς της Συμβουλευτικής με σκοπό την ανάπτυξη άρτιων επαγγελματιών.
 
Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

Γιατί να το κάνεις;

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε κατόχους πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων και σε αποφοίτους ΙΕΚ, καθώς και σε επαγγελματίες των οποίων τα κίνητρα, μεταξύ άλλων, είναι:
 
  • η εκκίνηση ή/και εδραίωση μιας καριέρας σχετικής με το χώρο της Συμβουλευτικής
  • η συμμετοχή τους σε ομάδες/οργανώσεις κοινωνικής υποστήριξης
  • η ενσωμάτωση των δεξιοτήτων Συμβουλευτικής στο ήδη υπάρχον αντικείμενο εργασίας τους
  • η διερεύνηση του ενδιαφέροντος για την ψυχολογία/συμβουλευτική και η συνέχιση της κατάρτισής τους στο αντικείμενο
  • η προσωπική τους ανάπτυξη
  • η ευρύτητα του αντικειμένου των επαγγελματιών στους οποίους απευθύνεται το Πρόγραμμα αποτελεί βασικό του πλεονέκτημα, καθώς παρέχει την δυνατότητα στους συμμετέχοντες να μοιράζονται τις εμπειρίες και ιδέες τους με άτομα διαφορετικού επαγγελματικού υπόβαθρου, διευρύνοντας τους ορίζοντές τους και προσεγγίζοντας τη Συμβουλευτική σε ολιστικό επίπεδο.
 

Καθηγητές

Γιάννης Δημητρίου,
B.A., Pg. Dip., ECP

Συμβουλευτική, Εξαρτήσεις, Εποπτεία

Μαρτυρίες

Το πρόγραμμα ήταν εμπειρία για μένα! Έμαθα να ακούω τους άλλους για πρώτη φορά στη ζωή μου και απέκτησα γνώση και δεξιότητες στη διαχείριση των σχέσεων γενικότερα. Προτείνω το πρόγραμμα ανεπιφύλακτα...
Περισσότερα...

Φωτεινοπούλου Χριστίνα
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
Για να στείλετε το σχόλιο σας, συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα και πατήστε το κουμπί 'Αποστολή'. Η συμπλήρωση των πεδίων με * είναι υποχρεωτική.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας