Αγάθη Λακιώτη, Ph.D., ECP

Η Αγάθη πήρε το πρώτο της πτυχίο στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων το 1998 από το Πανεπιστήμιο Πειραιά. Το 2000 ξεκίνησε την εκπαίδευσή της στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική στο ICPS, την οποία ολοκλήρωσε τον Ιούνιο του 2004 με την απόκτηση του Post-Graduate Diploma in Person-Centred Counselling από το Πανεπιστήμιο του Strathclyde (UK). Πρόσφατα απέκτησε από το ίδιο Πανεπιστήμιο το Master of Science in Person-Centred Counselling. Το 2008 πήρε το πτυχίο της στην Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Αθηνών με βαθμό "Άριστα". Το Μάιο του 2008 ξεκίνησε το διδακτορικό της στη συμβουλευτική ψυχολογία, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών. 

Από το 2004 έχει συμμετάσχει ως διευκολύντρια σε ομάδες προσωπικής ανάπτυξης, υποστηρικτικές ομάδες γονιών παιδιών με σχιζοφρένεια, ομάδες ψυχοεκπαίδευσης γονιών παιδιών με αυτισμό καθώς και σε ερευνητικές ομάδες (focus groups). Επίσης από το 2009 έως και το 2012 εργάστηκε ως συνεργάτης-ψυχολόγος της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Βορειανατολικών Κυκλάδων της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ). Σήμερα εργάζεται σε ιδιωτική βάση ως ψυχολόγος και επόπτρια. Από το 2007 μέχρι και το 2010, υπήρξε εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και από το 2010 μέχρι και σήμερα είναι αντιπρόσωπος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής στην Ευρωπαϊκή Εταιρεία Συμβουλευτικής (EAC). Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Θετικής Ψυχολογίας.
 
Συνεργάζεται με το ICPS ως εκπαιδεύτρια και επόπτρια στο Τμήμα Συμβουλευτικής και είναι εισηγήτρια των σεμιναρίων «Δεοντολογία Συμβουλευτικής» και «Κριτική Ανάγνωση Ερευνητικών Άρθρων». Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην ψυχοθεραπεία, την ψυχική ανθεκτικότητα και την θετική ψυχολογία.
 
Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

Λακιώτη, Α. (2012). Προσωποκεντρική προσέγγιση: μια γνήσια θετική ψυχολογική προσέγγιση στη συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία. Κεφάλαιο στο υπό έκδοση βιβλίο, Α. Σταλίκας & Α. Μπούτρη, Η θετική ψυχολογία στην ψυχοθεραπεία.
 
Λακιώτη, Α. (2011) Η έννοια της ψυχικής ανθεκτικότητας. Στο Α. Σταλίκας & Π. Μυτσκίδου (Επιμ.), Εισαγωγή στη Θετική Ψυχολογία. Εκδόσεις ΤΟΠΟΣ.
 
Philip Zimbardo (2011). Η επιρροή του Εωσφόρου. Πως καλοί άνθρωποι γίνονται κακοί. Επιμ. Μίκα Χαρίτου-Φατούρου. Εκδόσεις University Studio Press. (Μετάφραση στην ελληνική γλώσσα)
 
Σταλίκας, Α., Μυτσκίδου, Π., Λακιώτη, Α. (2010). Ο κλάδος της κλινικής ψυχολογίας: επιστημονική ταυτότητα. Στο, Γ. Κουλιεράκης, Α. Πασχάλη, Β. Ρότσικα, Μ. Τζινιέρη-Κοκκώση (Επιμ.) Κλινική ψυχολογία και ψυχολογία της υγείας. Έρευνα και πρακτική. Εκδόσεις Παπαζήσης.
 

Βρίσκεστε εδώ: Το Κολλέγιο /