Ιωάννα Κουκού, M.Med.Sc., M.Sc., ECP

Η Ιωάννα είναι Κοινωνιολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια Ζεύγους, Οικογένειας και Ομάδας.
 
Έχει Μεταπτυχιακό τίτλο, M.Med.Sc, στην Κοινωνική Ψυχιατρική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Μεταπτυχιακό τίτλο, στην Εγκληματολογία από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Εκπαιδεύτηκε στη συστημική θεραπεία αρχικά στο Εργαστήρι Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων (ΕΔΑΣ) και στη συνέχεια, ειδικεύτηκε, στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του ανθρώπου ( ΑΚΜΑ).
 
Είναι μέλος της European Family Therapy Association (EFTA), μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας (ΕΛ.Ε.ΣΥ.Θ.) και Πιστοποιημένη Ψυχοθεραπεύτρια από την European Association of Psychotherapy (EAP).
 
Με τον σύζυγό της, Γιώργο Μπαρδάνη, Ψυχίατρο-Ψυχοθεραπευτή, δημιούργησαν τo 1995 το Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο Ανέλιξης του Ανθρώπου "ΑΝΕΛΙΞΗ", όπου και εργάζεται μέχρι σήμερα, παρέχοντας θεραπεία σε άτομα ζευγάρια και οικογένειες.
 
Η Ιωάννα Κουκού, εκπαιδεύτηκε στην Ολλανδία σε θέματα τοξικοεξάρτησης και θεραπείας εξαρτημένων, με βάση τις αρχές της Θεραπευτικής Κοινότητας. Είναι Πιστοποιημένη Σύμβουλος Τοξικοεξαρτήσεων από την International Certification & Reciprocity Consortium (IC&RC) και Μέλος του ΙΤACA (Ευρωπαϊκός Σύλλογος Εργαζομένων στις Τοξικοεξαρτήσεις) όπου και διετέλεσε μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου.
Από τα ιδρυτικά στελέχη του ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων), όπου για 12 έτη (1983 έως 1995), δούλεψε σε θέσεις ευθύνης σε προγράμματα πρόληψης και θεραπείας. Το 1992 συνέβαλε στη δημιουργία του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ-ΝΟΣΤΟΣ, ως πρώτη υπεύθυνη.
Η Ιωάννα Κουκού στο πλαίσιο συνεργασίας της με το ΑΚΜΑ, συμμετέχει στη δημιουργία εκπαιδευτικού δικτύου στη Συγκινησιακά Εστιασμένη Θεραπεία Ζεύγους, Emotionally Focused Therapy, (EFT).
Βρίσκεστε εδώ: Το Κολλέγιο /