Σοφία Κεσίσογλου, Ph.D., M.Ed.,

Η Σοφία γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Αθήνα. Είναι απόφοιτη του τμήματος  Φιλοσοφικής, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στην Αγγλία όπου απέκτησε Master και Doctorate in Special Education από το Πανεπιστήμιο του Manchester.
Εργάστηκε ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια (research assistant) πρώτα στο τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου του Manchester  και κατόπιν στο ερευνητικό κέντρο Hester Adrian Research Centre (research associate) το οποίο εξετάζει θέματα σχετικά με την νοητική υστέρηση.

Από το 2010 συμμετέχει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Ψυχολογίας του ICPS. Τα διδακτικά και ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν σε 2 τομείς, τις Μαθησιακές Δυσκολίες και τη Νοητική Υστέρηση. Πιο συγκεκριμένα, ενδιαφέρεται κυρίως για την ψυχολογική-κοινωνική-συναισθηματική επίδραση που ασκούν οι μαθησιακές δυσκολίες στο παιδί και την οικογένεια του. Παράλληλα την απασχολούν θέματα όπως η ένταξη ατόμων με νοητική υστέρηση στην κοινότητα μέσω προγραμμάτων ημι-αυτόνομης διαβίωσης, επαγγελματικής εκπαίδευσης και αποκατάστασης.