Ιωάννα Παπαδοπούλου, B.Sc., Pg. Dip., M.Sc.

Η Ιωάννα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Πήρε το πτυχίο της από τη Φιλοσοφική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από το Τμήμα του Ιστορικού-Αρχαιολογικού με κατεύθυνση την Ιστορία. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία,στο Παρίσι, όπου και έλαβε το D.E.A. (Master of Science) στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Σύγχρονη Ευρωπαική Ιστορία από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης. Το θέμα της εργασίας της αφορούσε τη διαδικασία της ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωπαική Κοινότητα.
Έζησε στο Παρίσι κάποια χρόνια και ασχολήθηκε με έρευνα σε διάφορα ιστορικά αρχεία. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2001 και εργάστηκε ως φιλόλογος στον ιδιωτικό τομέα. To 2008, ξεκίνησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Προσωποκεντρικής Συμβουλευτικής στο ICPS και μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της άρχισε να εργάζεται ως σύμβουλος και ως διευκολύντρια σε ομάδες προσωπικής ανάπτυξης.
Το 2012 παρακολούθησε το πρόγραμμα της Ψυχοθεραπείας του ICPS και σήμερα συμμετέχει ως εκπαιδευόμενη διευκολύντρια του μεταπτυχιακού προγράμματος της Προσωποκεντρικης Συμβουλευτικής του ICPS.
Συνεχίζει να εργάζεται ως φιλόλογος και παράλληλα ως σύμβουλος συνδιάζοντας δύο αγαπημένους της τομείς, την εκπαίδευση και τη συμβουλευτική. Άλλωστε ένας τομέας ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για εκείνη αποτελεί η συμβουλευτική σε εφήβους.