Ηλέκτρα Διακολαμπριανού, Ph.D.c.,

Η Ηλέκτρα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο. Το 2007 έλαβε πτυχίο Ψυχολογίας από το  Πάντειο Πανεπιστήμιο και συνέχισε τις σπουδές της στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Προσωποκεντρικής Συμβουλευτικής του ICPS και του Πανεπιστημίου Strathclyde, από το οποίο αποφοίτησε το 2011. Παράλληλα παρακολούθησε στο Athenian College πρόγραμμα επαγγελματικής εξειδίκευσης στις Θεραπείες Μέσω Τέχνης (Drama, Art and Play Therapy) πιστοποιημένο από το Edexcel.
 
Είναι υποψήφια διδάκτωρ Κοινωνικής Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ερευνώντας την κοινωνική ένταξη και την πολιτική συμμετοχή ως όψεις της μετανάστευσης από και προς την Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο έχει εκπονήσει έρευνες πεδίου στην Ελλάδα, την Αυστραλία και τις ΗΠΑ, και έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε συνέδρια στην Ελλάδα και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.
 
Εργάζεται στην Αθήνα ως ψυχολόγος και σύμβουλος ψυχικής υγείας. Οι επαγγελματικές της δραστηριότητες περιλαμβάνουν συμβουλευτική ατόμου και οικογένειας, θεραπεία μέσω εκφραστικών τεχνών, βιωματικά εργαστήρια, σεμινάρια ψυχολογίας και δεξιοτήτων επικοινωνίας, υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού και creativity coaching. 
 
Από τον Οκτώβρη του 2013 εργάζεται ως trainee facilitator και μέλος του ακαδημαϊκού προσωπικού στο Τμήμα Συμβουλευτικής του ICPS. Συνεργάζεται επίσης με την ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση ως επίτροπος ασυνόδευτων ανηλίκων, με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ ως εργασιακή σύμβουλος, και με την Gordon Hellas ως πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Parent / Teacher / Leader Effectiveness Training. Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί ως ψυχολόγος και επιστημονική συνεργάτιδα με την ΕΛΣΤΑΤ, την Εθνική Υπηρεσία Erasmus+, το Ελληνικό Κέντρο Ερευνών Ήχου και Μουσικής, την ΠΕΨΥΠΕ, το Κέντρο Συμβουλευτικής «Νέος Κόσμος», τον Ναυτικό Όμιλο Ρόδου και τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο «Αμπερνάλλι». Είναι μέλος ΔΣ της World Association for Person-Centered and Experiential Psychotherapy and Counseling (WAPCEPC) και του Διεθνούς Συλλόγου Δωδεκανήσου.