B.Sc. στην Ψυχολογία

Γενικές Πληροφορίες

Το ICPS, το κατεξοχήν εξειδικευμένο Κολλέγιο στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες,  ανταποκρινόμενο στις νέες ανάγκες μιας διευρυμένης Ευρωπαϊκής αγοράς και στις απαιτήσεις των Ευρωπαϊκών Οδηγιών για την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων στην Ε.Ε., προσφέρει στην Ελλάδα το Προπτυχιακό Πρόγραμμα Bachelor of Science in Psychology του University of Central Lancashire. 
 
Η  ψυχολογία  ως  επιστήμη μελετά μια σειρά φαινομένων, συμπερι-λαμβανομένων της  μνήμης, λήθης, σκέψης και επίλυσης προβλημάτων όρασης, ακοής, χειρισμού της γλώσσας, απόκτησης νοητικών ικανοτήτων, λεκτικής και μη-λεκτικής επικοινωνίας, κοινωνικής επιρροής και αλληλεπίδρασης, ανάπτυξης της προσωπικότητας και του συναισθηματικού κόσμου, εκδήλωσης ψυχοπαθολογικών συμπεριφορών και πολλών άλλων. Με το επιστημονικό και επαγγελματικό πεδίο των Ψυχολόγων να διευρύνεται συνεχώς, το τριετές αυτό πρόγραμμα παρέχει αναλυτική εκπαίδευση αιχμής στον επιστημονικό  αυτό τομέα και  εισάγει τους σπουδαστές στις θεωρητικές, μεθοδολογικές και εφαρμοσμένες πλευρές της Ψυχολογίας.
 
Με  μια  ευρεία  γκάμα μαθημάτων,  πρακτική  προσέγγιση, μελέτες περιπτώσεων (case studies), εξειδικευμένα σεμινάρια κτλ. το πρόγραμμα καλύπτει τις σημαντικότερες εκφάνσεις του χώρου και στοχεύει στην επιτυχημένη προετοιμασία των σπουδαστών για  μια  καριέρα  σε διάφορους  τομείς, όπως αυτούς της ψυχικής υγείας, συμβουλευτικής, παιδοψυχολογίας, ψυχολογίας της υγείας, κοινωνικής εργασίας, εκπαίδευσης, έρευνας, διοίκησης ανθρωπίνου δυναμικού, εγκληματολογίας κ.α.
 
Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, απονέμεται στους απόφοιτους το B.Sc. in Psychology του University of Central Lancashire και δύνανται να αιτηθούν την εγγραφή τους στο Βρετανικό Σύλλογο Ψυχολόγων (υπό τη διαδικασία του Individual Basis), καθώς και να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους με μεταπτυχιακή εξειδίκευση σε όποιο Πανεπιστήμιο του εξωτερικού επιθυμούν ή και στα μεταπτυχιακά που προσφέρει το ICPS στην Ελλάδα.   
 
Εξάλλου, το Τμήμα Ψυχολογίας του University of Central Lancashire θεωρείται από τα μεγαλύτερα (σε αριθμό σπουδαστών, προγραμμάτων και καθηγητών) και πιο ποιοτικά στη βορειοδυτική Αγγλία. Σε πρόσφατο έλεγχο της Βρετανικής Επιτροπής Ποιότητας, έλαβε βαθμολογία «Άριστα - 24/24», ενώ το Times Good University Guide 2012, ανακήρυξε το UCLan ως το «Κορυφαίο Μοντέρνο Πανεπιστήμιο στα Βόρειο-Δυτικά» για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά. 
 
Ο συνδυασμός δύο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων (UCLan & ICPS), που επικεντρώνονται στην παροχή άριστης ποιότητας εκπαίδευσης και στην καλλιέργεια πλούσιας ακαδημαϊκής εμπειρίας, εγγυάται προπτυχιακές σπουδές διεθνών προτύπων.
 

Λειτουργικά Χαρακτηριστικά 

Ημερομηνία Έναρξης: 16 Οκτωβρίου 2017
Διάρκεια Προγράμματος: 3 Έτη Πλήρης Φοίτηση ή
4-6 Έτη Μερική Φοίτηση
Ημέρες Διδασκαλίας: Καθημερινές
Τύπος Προγράμματος: Ημι-ευέλικτο (semi - flexible) πρόγραμμα
με κάποιες απογευματινές/βραδινές ώρες διδασκαλίας
Διαθέσιμες Θέσεις: 25

Δομή Προγράμματος 

Το πρόγραμμα αποτελείται από τρία μέρη, τα οποία αντιστοιχούν χρονικά στα έτη εκπαίδευσης σε πλήρη φοίτηση. Κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους ο σπουδαστής έρχεται σε επαφή με τους βασικούς τομείς της Ψυχολογίας – γνωστική, βιολογική, κοινωνική, αναπτυξιακή, έρευνα - και γνωρίζει την ιστορική εξέλιξη, αλλά και τις σημαντικότερες επιστημονικές τοποθετήσεις όπως παρουσιάζονται στην Ελλάδα και διεθνώς. Επιπλέον, το πρόγραμμα προσφέρει εκπαίδευση και στήριξη στη χρήση της Αγγλικής γλώσσας, εξειδικευμένη για Ψυχολόγους. 
  
Στο δεύτερο έτος του προγράμματος, ο σπουδαστής εμβαθύνει και εξερευνά τους κεντρικούς άξονες που καθορίζουν την επιστήμη και πώς αυτοί σχετίζονται αλλά και επηρεάζουν τις εξειδικεύσεις της ψυχολογίας. Συγχρόνως, ολοκληρώνει την αναλυτική εκπαίδευση στην έρευνα και μεθοδολογία, η οποία θα αποτελέσει βασικό συστατικό τόσο του τελευταίου έτους και της πτυχιακής εργασίας, όσο και οποιασδήποτε μεταπτυχιακής εκπαίδευσης στο μέλλον. 
  
Κατά το τρίτο έτος σπουδών, παρέχονται εξειδικευμένες γνώσεις σε μια σειρά από τομείς της Ψυχολογίας αλλά και εκφάνσεις της ανθρώπινης συμπεριφοράς, όπως οι ατομικές διαφορές, η επιθετικότητα, η ψυχοπαθολογία, το στρες στον εργασιακό χώρο, οι διαταραχές μνήμης, οι μαθησιακές δυσκολίες, οι διατροφικές διαταραχές κ.α.
  
Παραδείγματα μαθημάτων είναι:

Introduction to Psychological Enquiry
Psychobiology & Cognition
Psychology in Practice
Social Psychology
Developmental Psychology
Cognitive Psychology
Health Psychology
Research Methods
Individual Differences
The Psychology of Violent Behaviour
Memory Disorders
Juvenile Delinquency
Psychology of Reading
Eating Behaviours and Disorders
Psychology Project

Ακαδημαϊκή Αξιολόγηση

Η αξιολόγηση όλων των παραπάνω γίνεται μέσω γραπτών εργασιών, εξετάσεων πολλαπλών επιλογών, προφορικών και γραπτών παρουσιάσεων, προσωπικών portfolio ανάπτυξης, ομαδικών και προσωπικών ερευνητικών εργασιών και άλλων.

Κριτήρια Εγγραφής 

1. Απολυτήριο Λυκείου.
 
2. Γνώση Αγγλικής γλώσσας επιπέδου IELTS 6.0 ή αντίστοιχου.
 
3. Επιτυχημένη συμμετοχή σε συνέντευξη με τον Υπεύθυνο του Προγράμματος.

Επιπλέον Πληροφορίες - Διαδικασία Αίτησης 

Επιπλέον, πληροφορίες και αιτήσεις για το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι διαθέσιμες από το:
 
Τμήμα Εγγραφών - ICPS
Φιλικών 56Α, 121 31, Περιστέρι, Αθήνα
Τηλέφωνο: +30.210.64.56.564-5,
Fax: +30.210.64.54.982
Email: admissions@icps.edu.gr
 
Εναλλακτικά, μπορείτε να συμπληρώσετε τη σχετική φόρμα επιλέγοντας το "Εκδήλωση Ενδιαφέροντος" παρακάτω.
 


Βρίσκεστε εδώ: Προγράμματα Σπουδών /